Gunnars Garfors este un jurnalist norvegian, ce a reușit, la cei 37 de ani ai săi, să călătorească în toate cele 189 de țări ale lumii, devenind, astfel, cea mai tânară persoană care reușește această perfomanță. Acesta nu este singurul record doborât de norvegian, fiind totodată primul om care a pus piciorul pe cinci continente în aceeași zi, dar și primul care a străbătut douăzeci și două de state americane în mai puțin de douăzeci și patru de ore.

Deși Garfors nu poate să numească o tară ce i-a placut cel mai mult, globetrotter-ul a întocmit o lisă cu douasprezece țări pe care consideră ca oricine ar trebui să le viziteze. Prima țară pe care acesta a numit-o este România.

 • Transilvania

„Transilvania – cunoscută mai ales pentru castelele sale, munți și, desigur, Dracula – te va uimi. Să nu uităm însă de petrecerile din capitala București. Iar românii chiar știu să facă bere” .

Transilvania

 • Madagascar

„Este clar că francezii au „vizitat” aceste locuri. Mâncarea din Antananarivo este una de clasă mondială, până la primirea notei. Vei avea impresia că au uitat să treacă mare parte din produsele pe care le-ai comandat”, spune el, uluit de prețurile mici din restaurante. Litoralul, lemurienii și baobabii te vor uimi cu siguranță”.

Madagascar

 • Islanda

„Știți acea insulă imensă din mijlocul Atlanticului? Ea rezistă de milioane de ani vânturilor și valurilor. Ia-ți costumul de baie cu tine, te vei bucura de o apă încălzită natural la 40 de grade Celsius, asta în timp ce părul tău va îngheța, acoperit de zăpadă.”

islanda

 • Vietnam

„Aici poți descoperi definiția prieteniei. Ai grijă însă ca toată această agitație să nu îți răpească buna dispoziție. Ia loc, comandă o băutură, relaxează-te și privește. Și nu uita să vizitezi Delta Mekong cu ale sale piețe plutitoare.”

Vietnam

 • Kîrghistan

„Un mediu natural absolut uimitor, piețe colorate și oameni foarte prietenoși, deși toți vor crede că ești un soi de pilot american care le sucește capul frumoaselor fete de aici. Nu rata o vodkă de primă mână”.

Kyrgyzstan

 • Kiribati

„Paradisul, în adevăratul sens al cuvântului. Fără prea mult lux, însă mesele pescărești și ospitalitatea oamenilor compensează din plin”.

Kiribatipg

 • Noua Zeelandă

„Bucură-te de plajele albe, negre sau aurii și de toate tipurile de sporturi și activități pe apă”.new-zealand

 • Nicaragua

„Este o țară definită de diversitate. Vei găsi locuri de surf fantastice, poți face scufundări, iar natura e uimitoare”.

nicaragua

 • Sierra Leone

„Acest paradis nu prea apare în ghidurile de călătorii și asta pentru că te cam poate scoate din zona ta de confort. Așteaptă-te însă la plaje superbe, sate idilice și oameni zâmbitori. Nu te aștepta însă la cine știe ce infrastructură.”

WATERLOO, SIERRA LEONE Ð NOVEMBER 17: A boy rides his bike through the Monkey Bush neighborhood of Waterloo, Sierra Leone, on November 17, 2014. The close-knit rural community was devastated by the disease after a contractor visited a nearby province and returned to his village, sickened by the virus, and spread it to the neighboring families in the community. (Photo by Nikki Kahn/The Washington Post)

 • Dominica

„Este una dintre cel mai puțin cunoscute insule din Caraibe și merită în mod clar mai multă atenție. Deși, sunt convins că prezența unui număr mare de turiști ar știrbi puțin farmecul vulcanilor, al pădurilor tropicale și al plajelor ascunse.”

Dominican-Republic

 • Norvegia

„Aici puteți spune că sunt părtinitor, desigur, dar, dacă nu ați văzut coasta de vest sau nordul Norvegiei, nici nu vă puteți imagina ce este aici. Munții sălbatici, fiordurile, cascadele de necrezut, magnificii ghețari, micuțele sate și soarele de la miezul nopții te vor lăsa fără cuvinte. Și am uitat să vă spun de Luminile Nordice (referire la aurola boreală – n.r.). Mergeți, altfel veți regreta toată viața!”

norvegia

 • Uruguay

„Cunoașteți această țară dintre Argentina și Brazilia? A doua cea mai mică țară din America de Sud rămâne încă nedescoperită, deși nu înțeleg de ce. Oamenii sunt calmi și relaxați, dar extrem de petrecăreți și amuzanți”.uruguay

Surse foto: metro.co.uk, kravmaga-system.co.uk, newpassion.aminus3.com, pinterest.com, telegraph.co.uk, britannica.com, secretcompass.com, canterbury.ac.nz, retirenicaragua.com, washingtonpost.com, .tion.ro, brownandhudson.com

Articol realizat de Theodor Macovei

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here