Cel mai mare cros dedicat voluntarilor și peste 25 de activități educative la cea de-a doua ediție Volunteers Fest

Volunteers Fest oferă tuturor voluntarilor acces gratuit la activități creative, aplicative, educative, sportive, precum și culturale

Evenimentul se desfășoară în perioada 22 martie – 6 aprilie

 1781323_782444625117193_1037146465_n

5 februarie 2014, București –Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, își redeschide porțile în perioada 22 martie – 6 aprilie. Evenimentul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Pe 22 martie dăm startul celei de-a doua ediții a Volunteers Fest cu un maraton de filme de animație. Voluntarii pasionați de cinematografie sunt așteptați să vizionăm împreună cele mai apreciate filme din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim`est.

O creativitate aplicată

Space painting și arta circului, reciclare creativă, ateliere de instrumentație muzicală și dansuri sunt doar câteva dintre workshopurile pregătite în perioada 24 – 28 martie pentru Zilele Creative. Participanții sunt invitați să-și descopere talentul ascuns sau pur și simplu să se bucure alături de ceilalți voluntari de prezența unor oameni cu experiență, talentați și încântați să ofere o mică parte din cunoștințele pe care le au în domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni.

Activitățile creative sunt urmate de Zilele Aplicative. În weekendul 29 – 30 martie,voluntarii amatori de aventuri sunt invitați să-și testeze cultura generală, perspicacitatea și inițiativa într-un Treasure, în București. Echipe formate din 3-5 persoane vor avea de îndeplinit diverse misiuni cu multe surprize neașteptate.

Educație sportivă

Zilele Educative, desfășurate în perioada 31 martie – 4 aprilie, sunt dedicate dezvoltării personale şi profesionale, oferindu-le voluntarilor opţiunea de a participa la zile tematice, care cuprind domenii precum: Business, Ştiinţă, Organizare de evenimente sau Psihologie.

Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la „Petrecerea voluntarilor” în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul şi pagina de Facebook.

Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Despre Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Despre Brigada de Voluntari

Brigada de Voluntari este o organizaţie non-profit care oferă suport organizatorilor de evenimente şi ărealizeaza propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucrează alături de organizatori din divertisment, domeniul cultural, sportiv sau cu impact social.

Asociația are la activ participarea la peste 300 de evenimente, atât outdoor, cât și indoor, în țară (București, Cluj Napoca, Iași) și în străinătate (Ungaria, Serbia, Bulgaria). Venim în suportul organizatorilor cu echipe specializate pe diferite segmente și cu o bază de date de aproximativ 1.000 de membri activi.Mai multe informații despre activitatea noastra sunt disponibile pe site sau pe pagina de Facebook.

Comentarii

comentarii