vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCe trebuie si ce nu trebuie postat pe Facebook

Ce trebuie si ce nu trebuie postat pe Facebook

1940145_10152271895649708_1761720243_n

Când vine vorba despre rețelele de socializare, indiferent care ar fi ele, (Facebook, Twitter, MySpace, Netlog, LinkedIn, Flixster și tot așa până ne plictisim) mă încearcă sentimente contradictorii. Când? Cum? De ce? Acestea sunt întrebările. Și oricât am încerca, nu vom putea să răspundem cu exactitate. Nu putem vorbi de faptul că nu suntem conștienți că aceste rețele sociale ne mănâncă mult timp (timp prețios care ar putea fi folosit în alte scopuri mai utile) și pe lângă lucrul acesta, se numesc rețele sociale, deci, prin urmare, se presupune că trebuie să te împrietenești cu mai mulți oameni.

Serios? Chiar așa să fie? Let’s agree to disagree! Putem să facem o comparație cu cei care fumează în ciuda faptului că sunt conștienți de efectele asupra sănătății lor. Vouă nu vi s-a întâmplat să aveți un prieten și să îl întrebați: „Tu de ce mai fumezi dacă știi cum îți afectează sănătatea?” Iar răspunsul ar fi următorul: „De ce nu?” Pentru a putea sparge acest tipar, această obișnuință, trebuie să avem multă voință. Și să presupunem totuși că avem puterea să facem asta. Cum să reușești când aceste rețele apar precum ciupercile după ploaie? Stă în firea umană să fie curioasă și să experimenteze aceste lucruri. Știți cum e, că trebuie să fii prezent acolo, să fii în rând cu lumea. Din punctul meu de vedere, atunci când nu ai întâlnit persoana cu care vorbești pe una dintre aceste rețele, și doar comunici pe chat, nu se poate numi o conversație în adevăratul sens al cuvântului. Pe internet oricine poate să mintă, o persoană timidă se transformă în zmeu doar pocnind din degete, oricine este perfect în poze și așa mai departe. Rămâne de văzut cum e când dă piept cu realitatea.

Noi, oamenii, suntem de regulă foarte complicați și reacțiile noastre la situații distincte diferă de la o persoană la alta. Însă, ce am observat este faptul că, din ce în ce mai des, multe persoane folosesc pagina personală de Facebook drept un jurnal. Își expun pe pagina personală frustrările și nemulțumirile cu privire la anumite lucruri precum:

1. Nu le convine că plouă/e prea cald /e prea frig/prea orice ține de prognoza meteo.

2. S-a împins cineva în ei la metrou/RATB.

3. O pisică neagră le-a tăiat calea.

4. Un prieten i-a trădat și simte nevoia să expună tuturor situația.

5. Problema „In a relationship”– multe cupluri se entuziasmează și fac acest pas, deși este prea rapid totul. Atunci când ești într-o relație tumultoasă, nu te hazarda să faci acest pas, pentru că riști ca din 5 în 5 minute să schimbi statusul. Take it easy. Toate la timpul lor.

Acestea sunt doar pentru încălzire. Nu am ajuns la artileria grea încă.

6. Grav este atunci când te părăsește iubitul. Atunci să vezi jale și suferință. Multe persoane nu se pot opri din a posta lucruri direct adresate ex-ului. La început e furia aia, care te face să spui tot ce ai pe suflet spre exemplu: son of a bang, son of a boom! Și tot așa! Apoi, ți-e cam dor de el și pui citate sau melodii melancolice, că poate, poate, se întoarce la tine. Să vă spun și părerea mea. Puțin probabil că o să se întoarcă un fost iubit la tine, dacă tu ți-ai spălat rufele murdare în fața poporului. Bărbaților le place intimitatea, discreția. Dacă nu ai înțeles asta, nu am cum să te ajut. Dar pot să îți spun ceva care o să ajute. Vrei să lovești acolo unde doare mai tare? Singura ta armă este INDIFERENȚA. O să îl facă să se gândească la tine chiar și pentru un minut. Nu spun că nu trebuie să vă exteriorizați într-un mod sau altul. Din contră, chiar este recomandat. Dar să expui relația în online, nu este un răspuns. Nu are nimeni de câștigat.

7.  Aveți mulți prieteni pe Facebook, nu-i așa? Încă un dezavantaj al acestui lucru este că, persoanelor care nu te cunosc nu le pasă de tine și de problemele tale. Tocmai din această cauză, ei își permit, dacă tot îi ai la prieteni, să comenteze la una dintre problemele tale. E minunat când se întâmplă asta, nu? Ați avut și voi reacția asta vreodată când primiți cerere de prietenie de la persoane necunoscute?

tumblr_n0a2viJlZ31sywfh3o1_250

8.  O problemă de magnitudini colosale este cea a like-urilor. Nu ai like-uri la poze? Trebuie să facem ceva în privința asta! Aș dori să înțeleg procesul prin care oamenii acordă aceste like-uri. Voi nu? Totuși, să lăsăm copilăriile pentru că acest lucru e mult sub zona noastră de interes.

Toate aceste lucruri le văd prietenii și familia în mare parte. Râdem, glumim, dar ce se întâmplă atunci când ele te pot afecta profesional? După cum bine știți, suntem într-o eră a tehnologiei, a online-ului, și orice companie care se respectă va face un research amănunțit când trebuie să angajeze pe cineva. Nimeni nu își permite să aibă pe cineva cu un bagaj emoțional puternic în echipă. Când o companie îți verifică profilul, primul lucru pe care îl vede nu trebuie să fie o persoană îndurerată sau frustrată, ci trebuie să fie profilul unei persoane sociabile, deschise, care postează lucruri interesante (documentare, articole despre fashion, make-up, styling, în cazul unei fete, despre sport, IT, mașini, pentru băieți și altele.)

Stiți ce mă amuză? Faptul că această rețea socială pretinde că vrea să te ajute să cunoști mai mulți oameni, când, de fapt, multe prietenii s-au stricat și multe căsătorii s-au terminat din cauza ei. Un simplu add as a friend sau un simplu like poate schimba totul.

Iată ce declarat profesorul de matematică şi  informatică Dan Ştefănescu din cadrul Universităţii Suffolk din Boston, SUA : „Volumul reţelelor sociale din mediul online este atât de mare, încât fenomenul parcă a explodat. Şi se pare că devine din ce în ce mai răspândit, «înghiţind» viaţa socială reală.”

Sursa foto: withsblog.com

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular