miercuri, octombrie 27, 2021
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSCe trebuie să ştii despre etapa a treia a campaniei de vaccinare

Ce trebuie să ştii despre etapa a treia a campaniei de vaccinare

Luni, 15 martie, a început campania de vaccinare şi pentru etapa a treia. Timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema aleasă, care poate cuprinde una sau două doze. Etapa include populația generală și se derulează prin rețeaua de centre/echipe mobile /medicină de familie/centre drive-through, după caz.

Bucureștiul și 20 de județe din țară apăreau, luni dimineața fără programări disponibile pentru vaccinarea anti-COVID-19, potrivit datelor de pe platforma națională de vaccinare, informeaza Hotnews.

Cele mai multe programări disponibile apăreau în județele Suceava (circa 8.300 de programări disponibile), Arad ( 5.400 ) si Botoșani (4.900); platforma continuă să fie inaccesibilă pentru mulți utilizatori, arată sursa citată.

Procesul se desfășoară însă cu dificultate, iar platforma nu poate fi accesată de toată lumea. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că „STS lucrează aproape non-stop” pentru a remedia situația.

vaccinare
sursă foto: https://www.internationaldisabilityalliance.org/access-to-covid19-vaccination

După ce oamenii s-au plâns că întâmpină probleme cu accesarea platformei, Valeriu Gheorghiță a explicat la Digi24 că „se lucrează pe o platformă în producție, cu zeci de mii de utilizatori în acest moment care o accesează, și există riscul unor sincope în funcționare”.

Conform coordonatorului campaniei, acesta este și motivul pentru care s-a recurs la deschiderea graduală a listelor de așteptare pe județe. „Asigurăm pe toată lumea că în final nu ar mai trebui să existe aceste disfuncționalități. Colegii noștri de la STS lucrează aproape non-stop, aș putea spune, pentru a asigura o fluență a platformei”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului, iar listele de așteptare s-au deschis progresiv, începând cu ora 9.00.

Sursă informații : Libertatea.ro, hotnews.ro, vaccinare-covid.gov.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular