Majoritatea companiilor folosesc testele ca o modalitate de selecție a candidaților care aplică pentru programele de internship sau pentru un job. Aceste etape reprezintă o etapă eliminatorie în procesul de selecție, deci citește cu atenție!

intelligence_testing

Procesul de recrutare diferă de la angajator la angajator. Dacă unele companii au un proces de selecție format din trei etape, la altele poți trece chiar și prin șapte. Pentru început este analizat CV-ul, după care urmează interviurile telefonice și testele de specialitate în conformitate cu profilul poziției. Dar la ce se referă aceste teste? Care sunt cele mai utilizate? Cum trebuie să te pregătești? Cât de importante sunt rezultatele pe care le obții și cum vor fi interpretate rezultatele de către angajatori?

Există trei categorii: teste psihometrice (de inteligență, de personalitate, de aptitudini), teste de abilități și cele care testează competențele. Rolul lor este de a transmite informații care nu se regăsesc în CV-urile sau în scrisorile de intenție ale candidaților. Prin intermediul testelor psihometrice, candidații oferă răspunsuri pe hârtie sau pe calculator. Precizia unui test psihologic nu depinde de răspunsuri, ci de fidelitatea candidatului. Rezultatele depind de cât de atent și serios a răspuns la întrebări.

În cadrul acestei prime categorii se află testele de aptitudini, care fac apel la raționamentele logice, numerice și verbale, la orientare spațială și abilități perceptive. Ca și testele IQ, acestea sunt contra cronometru. Testele de inteligență măsoară potențialul candidatului în a se adapta și a rezolva probleme și nu ceea ce a învățat sau cunoștințele acumulate. Chestionarele de personalitate oferă informații despre stilul comportamentul la locul de muncă, modul în care se poate integra o persoană într-un grup, cum va face față cerințelor postului, modalități de relaționare.

AA0104

Testele de abilități stabilesc nivelul de informații, abilități și felul în care un candidat înțelege un anumit domeniu. Exemple relevante sunt urmatorele: teste de cunoștințe în marketing, vânzări, finanțe și altele, în funcție de domeniul de interes. Dacă te întrebi unde poți încadra testele care evaluează nivelul de cunoaștere a unei limbi străine, acestea se încadrează tot în această categorie. Testele de abilități sunt de cele mai multe ori eliminatorii și reprezintă o metodă eficientă de filtrare a candidaților.

Testele de competențe măsoară potențialul candidatului de a îndeplini sarcinile jobului. În acest caz, angajatorii pot utiliza ca metodă de evaluare un Assessment Center. Timp de două zile sunt evaluate abilitățile și calitățile și capacitatea de a rezolva sarcini și situații reale care pot apărea la locul de muncă.

cg_tips6

Site-uri utile:

Test Preparation and Career Centre

Online Practice Tests

Free IQ Tests

Human Metrics

BrainBench