Ce te faci cu Entourage-ul?

  0
  433

  Știți ce se spune: în viață nu trebuie să te lași influențat de anturaj. Însă ce te faci dacă el te prinde între patru pereți, în timpul zilei și cu luminile aprinse? Îți spun eu. Stai cuminte la masă și analizezi, întrucât este vorba de Entourage, ultimul nivel de evoluție atins în materie de localuri hipsterești. Îl găsești ușor dacă, de la Spring Time-ul de la Universitate, mergi drept înainte pe Strada Academiei. Mai ales că lângă el este și Banca Națională a României.

  În momentul în care ai trecut pragul Entourage-ului, realizezi că Țara Minunilor poate fi înghesuită chiar și într-un spațiu de tip vagon. Elementele de design, în număr mare, te amețesc și îți fură privirea de la primul pas. De sus în jos, dai de sticle, sertare, litere, rame stilizate, scaune din lemn à la Atelierul Mecanic, toate îmbinate cu o muzică ambientală plăcută, cât să te poți concentra la ce spune cel din fața ta.

  Însă, ca să te asiguri că vei fi servit cât mai rapid, de preferat ar fi să stai la masă și nu în vreun colț fie el și aproape de bar. Desigur, mai multă prestanță ai stând pe un fotoliu îmbrăcat în păr de capră – sper – ecologic. Sau pe un altul din piele maro, care pare scos din biroul unui șef de multinațională. Comoditatea este la ea acasă, până ajungi la scaunele din lemn. Pe ici pe colo zărești și câte o revistă cu Stațiuni de Lux, de Design sau de Fashion, cât să-ți amintească de tipul oamenilor care frecventează des un asemenea local. Așa că nu trebuie să te mire faptul că unii poartă ochelari de soare înăuntru sau că toate luminile sunt aprinse în local deși afară este ziuă. Măcar să grăbim încălzirea globală.

  La capitolul meniu stau foarte bine. Prețurile sunt medii, iar produsele de calitate. De asemenea, au zilnic și meniuri speciale, de 24 de ron, în care sigur regăsești un fel de mâncare ce-ți amintește de acasă.

  Cu toate acestea, oamenii sunt cei care își pun amprenta asupra localului, astfel, din momentul în care intri în Entourage, simți că locul tău nu este tocmai acolo. Poate că sunt eu prea pretențioasă, însă cert este că nu mă dau în vânt după atmosfera boemă, forțată, venită dinspre mese.

  Așadar, Entourage rămâne un local pe care l-aș mai vizita măcar o dată să văd dacă, la bar, lângă ceștile puse la scurs, a rămas în picioare singurul detaliu care se potrivește ca nuca în perete cu celelalte elemente de decor, o icoană mică din lemn.

  Text și foto: Dana Alecu 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.