IMG_7643-2

Toamna s-a deschis cu o gamă variată de seriale promițătoare, ce te vor face să lași toate probleme pentru… ziua de mâine. E greu să faci un top al celor mai bune seriale, însă acestea deja au făcut valuri în afară, așa că nu mai sta pe gânduri și alege-ți unul care ți se potrivește cel mai bine. Sau de ce nu, încearcă-le pe toate!

MASTERS OF SEX

Notă IMDb: 7,7

Lansat la sfârșitul lunii septembrie, cu Michael Sheen și Lizzy Caplan, Masters of Sex a fost unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului. Episoadele incitante spun povestea, plasată în anii `50, a doi cercetători în sexualitate, a căror muncă a dus la diagnosticarea și tratarea disfuncțiilor sexuale. Cercetările au loc într-un loc neconvențional: bordelul. Urmărirea a sute de persoane, în situații disperate, se face pentru a colecta date fiziologice, pentru a afla cum viața subiecților influențează problemele sexuale. O întreagă lume e surprinsă prin conexiunile făcute între senzorii diverselor tipuri umane, în timpul actului sexual.

THE BLACKLIST

Notă IMDb: 8

Pentru cei fascinați de serialele polițiste și de thrillerele psihologice, The Blacklist este alegerea perfectă. Suspansul, aventura, eroismul și remușcarea se îmbină în fiecare episod al serialului, ce spune povestea unui fost agent guvernamental (James Spader), devenit unul dintre cele mai căutate ținte pentru biroul federal. Predându-se FBI-ului, acesta își condiționează colaborarea pentru prinderea celor mai de temut teroriști de pe lista sa, prin prezența unei atrăgătoare agente, interpretate de Megan Boone.

DRACULA

Notă IMDb: 7,4

La sfârșitul lunii octombrie a fost lansat serialul ce spune povestea lui Dracula, în viziune modernă, în Londra secolului al XIX-lea. Jonathan Rhys Meyers, un Dracula modern, ce pozează în om de afaceri american, vrea să se apropie de Ordinul Dragonului, din cauza căruia el a ajuns să fie vampir, cu secole în urmă. Cu o producție impresionantă, Dracula te va surprinde prin abordarea nouă și povestea antrenantă.

THE ORIGINALS

Notă IMDb: 7,9

Un alt serial cu și despre vampiri, lansat în octombrie, te-ar putea fascina. Trei dintre cei mai bătrâni vampiri din lume se mută în New Orleans, pentru a recâștiga puterea orașului. Vârcolaci și vrăjitoare își dau întâlnire în acest serial SF, ce se vrea a fi un fel de începuturi ale cunoscutului  „Vampire Diaries”.

 THE CRAZY ONES

Notă IMDb: 6,8

Întoarcerea la televiziune, într-un rol principal, a lui Robin Williams, a făcut ca The Crazy Ones să fie unul dintre cele mai așteptate seriale de comedie ale noului sezon. Williams este un tată visător, ce încearcă să conducă împreună cu fiica sa (Sarah Michelle Gellar), personalitate complet diferită de a lui, o agenție de publicitate. Atât poveste de familie, cât și satiră a lumii publicitare, serialul conturează o serie de personalități excentrice.

BLACK SAILS

După vampiri și vârcolaci, Hollywood-ul preconizează că cei care vor domina și obseda audiențele vor fi … pirații. Povestea unui pirat devenit legendă, luptele pentru supraviețuire, rivalitatea și dragostea sunt elementele prin care noul serial, ce va fi lansat în ianuarie 2014, vrea să-și captiveze viitorii fani. Acțiunea are loc în epoca de aur a pirateriei din Insulele Caraibe, în locații exotice și urmărește aventurile Căpitanului Flint, din romanul lui Robert Louis Stevenson,  „Treasure Island’”.

În septembrie au apărut Sleepy Hollow, serial ce aduce în prim-plan legenda călărețului fără cap și Mom, în care două mame (printre care și Anna Faris), foste alcoolice, vor să treacă de problemele trecutului și să o ia de la capăt. În noiembrie s-a lansat serialul Enlisted,ce spune povestea unui militar întors din misiune și repartizat în Florida.

Serialele clasice, cu multe sezone și mulți fani, le-am lăsat deoparte, însă nu am putut să nu-ți amintesc despre noul sezon Californication, ce va fi lansat la începutul lui 2014.

Fotograf: Dana Alecu