Ce poţi face în Bucureşti vara aceasta

0
1988
https://www.facebook.com/BucurestiOptimist

Vine vara, bine-mi pare! Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare să trecem de sesiune sau să rezolvăm alte probleme, care ne stau în cale în această perioadă, şi să plecăm într-o excursie exotică și plină de aventuri, într-un loc frumos. Adevărul este că putem avea parte de experienţe frumoase și de neuitat, chiar dacă alegem să rămânem în Bucureşti vara aceasta. Zilnic se întâmplă lucruri în jurul nostru, pe care suntem prea ocupaţi să le băgăm în seamă. Ei bine, vara este un moment potrivit să îţi schimbi atitudinea, dacă eşti student. Ai mai mult timp liber, pe care îl poţi folosi în nenumărate moduri. Dacă nu eşti din Bucureşti şi alegi să rămâi aici, vei descoperi că nu este loc de plictiseală. De asemenea, dacă trăieşti de o viaţă în Bucureşti, poţi să încerci să fii turist în propriul tău oraş şi să îl priveşti cu mai mult optimism. Iată recomandările mele pentru tine:

Să îţi cauţi un job conform profilului facultăţii tale sau, o provocare și mai mare, să îţi cauţi un job complet diferit de ceea ce studiezi la facultate.

Vacanţa de vară reprezintă un moment perfect în care să încerci să fii productiv, dacă eşti student, pentru că nu mai ai grija examenelor, a proiectelor şi a participării active la cursurile de la facultate. De asemenea, dacă simţi că facultatea nu îţi oferă suficiente experienţe practice, vara nu o să ai problema timpului, a faptului că jobul se suprapune cu activităţile de la facultate, aşa că ai putea încerca chiar un job full time. Dacă eşti la o facultate care nu se potriveşte cu pasiunile tale, de exemplu dacă eşti la Politehnica (pentru că părinții tăi vor să te vadă inginer), dar tu ţi-ai dori mai mult să ajungi copywriter, e momentul perfect să descoperi dacă ai fi potrivit unui job conform pasiunii tale. În plus, mai câştigi nişte bani, în timpul săptămânii lucrezi, iar weekendurile poţi să ţi le petreci la mare!

Să te bucuri de petrecerile din Centrul Vechi

Seară de seară, parcă mai animate şi mai zgomotoase vara, cluburile din Centrul Vechi al Bucureştiului sunt deschise pentru toţi doritorii de distracţie. Dacă nu eşti un fan al petrecerilor, poţi să stai pur şi simplu la o terasă cu prietenii tăi şi să vă bucuraţi de o seară minunată de vară.

Să participi la o şcoală de vară

Nu e aşa că după un an întreg universitar, te simţi mai inspirat, mai productiv şi ţi-ai dori să continui procesul de învăţare, într-un mediu mai puţin convenţional decât eşti obişnuit? Probabil ar trebui să participi la o şcoală de vară, mai ales dacă nu ai mai participat niciodată la o astfel de activitate.

Bucharest Summer University este o şcoală de vară internaţională organizată de Uniunea Studenţilor Academiei de Studii Economice Bucureşti, care în acest an îşi propune să prezinte o serie de perspective în ceea ce priveşte antreprenoriatul şi domeniul agribusiness. Înscrierile se fac până pe 26 iunie 2015!

Să mergi la concerte

În această vară, capitala noastră găzduieşte o grămadă de evenimente muzicale. Numeroşi artişti precum Robbie Williams, Julio Iglesias, One Republic şi Judas Priest vor concerta în Bucureşti. De asemenea vor avea loc numeroase festivaluri muzicale.

Participă la Bucharest International Air Show& General Aviaton Exhibition

Se desfăşoară la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu pe 20 iunie, intrarea este liberă şi promite a fi un spectacol aviatic de excepţie. Nu trebuie să fii un expert în domeniul aviatic ca să participi. De fapt, nu necesită să ştii ceva despre avioane. Trebuie doar să fii curios şi să ştii să apreciezi un spectacol de calitate.

Poţi să te bucuri de parcurile acvatice sau de parcurile de distracţie chiar dacă nu eşti pe litoral

 E adevărat, parcurile acvatice nu se află chiar în centrul oraşului, ci un pic mai departe, în judeţul Ilfov, însă poţi să ajungi foarte repede la ele, ai acces cu diverse autobuze.

Divertiland este cel mai recent parc acvatic construit în zona comercială Militari. Parcul este împărţit pe zone, în funcţie de atracţii. Cuprinde numeroase topogane, baruri şi restaurant, dar şi o piscină cu valuri. De asemenea, poţi lua lecţii de surf.

WaterPark se află în Otopeni, conţine şi el numeroase topogane şi este un loc în care cu siguranţă te vei distra de minune.

Dacă eşti amator de senzaţii tari, poţi încerca să mergi la Terra Park Bucureşti, unde vei găsi multe atracţii care cu siguranţă îţi vor face inima să bată mai puternic ca de obicei.

Mergi cu gaşca, va fi mult mai distractiv decât dacă te-ai duce singur!

Poţi să te bucuri de vizionări de filme în afara cinematografelor

Grădina cu filme-Cinema&More  este un proiect al Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al municipiului Bucureşti. Grădina este ideală pentru toţi cinefilii interesaţi de perioadele semnificative ale evoluţiei cinematografice. În afară de filme, locul mai găzduieşte şi concerte, piese de teatru sau spectacole de stand-up comedy.

Café Verona organizează, începând cu data de 19 mai, vizionări de filme pe întreaga perioadă a verii, în fiecare seară de marţi la ora 20:00. Vor fi difuzate filme diverse, de la filme cu elemente de suprarealism şi expresionism, până la filme clasice. Este recomandat să vă faceţi rezervare, deoarece locurile se ocupă în limita spaţiului disponibil.

Serile de film pe terasa de la mall Promenada se desfăşoară pe tot parcursul verii, zilnic de la ora 20:30, iar fiecărei zile a săptămânii îi este alocat un anumit gen cinematografic. Poţi viziona documentare, filme clasice, filme science fiction, comedii romantice, aventuri şi thrillere.

Poţi să explorezi oraşul

Oraşul Bucureşti conţine o grămadă de locuri pe care probabil nu le cunoşti, chiar dacă locuieşti de o viaţă în capitală… sau nu. Poţi să te plimbi cu autobuzele de pe linia turistică Bucharest City Tour, dacă nu ai făcut-o deja şi să descoperi principalele obiective ale oraşului. Apoi, încearcă să mergi pur şi simplu la pas, să descoperi arhitectura caselor istorice, să descoperi locuri părăsite (poţi încerca să practici explorarea urbană), să te minunezi de strada în trepte pictate, Xenofon.

Parcuri precum Herăstrău, Cişmigiu, I.O.R., Tineretului, sunt minunate în toate anotimpurile, dar parcă sunt mai frumoase în serile calde de vară, alături de o îngheţată sau de ce nu, vată pe băţ. Roaba de cultură din Herăstrău este un spaţiu multifuncțional în aer liber, care îşi propune să aducă cultura acolo unde sunt oamenii şi să le ofere un exerciţiu de ,,frumos şi bun“ pentru minte şi suflet.

Tu ce planuri ai pentru această vară?

Sursa foto: Bucureşti Optimist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.