Ce origini au florile oferite primăvara?

  0
  335
  Ce origini au florile oferite primăvara?

  Ce origini au florile oferite primăvara?

  Primăvara înseamnă bucurie. Sufletul e ancorat la frumusețea naturii care învie, iar soarele devine un prieten de nădejde. Cum primăvara înseamnă fericire și zâmbete largi, florile nu ar putea să lipsească din acest tablou. Trandafiri, lalele, zambile sau ghiocei, toate au darul de a înfrumuseța trăirile noastre. Dar ce origini au florile oferite primăvara?

  Trandafirii – o legendă a vechilor greci spune că trandafirul ar fi, în principal, o creație a zeiței florilor Chloris, care i-a pus și pe alți zei să concluzioneze la nașterea florii: vântul de primăvară Zephyr a dat norii la o parte și Apollo a înflorit trandafirul, iar zeul războiului Ares i-a făcut spini, ca armă de apărare.

  De altfel, o altă legendă spune că trandafirii ar fi apărut dintr-un surâs a lui Cupidon. Persanii au o legendă despre o anumită privighetoare care s-a îndrăgostit de un trandafir alb și l-a îmbrățișat așa de strâns, încât spinii au străpuns-o și așa a apărut trandafirul roșu.Red-Roses-Tumblr-Background-3

  Lalelele – cu toate că Olanda e declarată țara lalelelor, aceste flori nu-și au originea acolo. La începutul anilor 1700, turcii organizau Festivalul Lalelelor, care se ținea noaptea, la lumina lunii pline.

  Au fost inițial o curiozitate și un hobby pentru oamenii foarte bogați. Nu a durat mult până când majoritatea olandezilor au devenit obsedați de aceste flori. Cei care nu își permiteau să cumpere bulbi de lalele sau chiar lalele se mulțumeau cu lucrări de artă, piese de mobilier, broderii și obiecte de ceramică pe care apăreau silueta acestor minunate flori.

  large

  Zambila – au fost aduse și ele, ca lalelele, din Turcia. Bulbii lor erau foarte scumpi acum ceva ani și de aceea erau păstrați în casele oamenilor foarte bogați. Zambilele au fost cultivate în Europa, în timpul grecilor și romanilor. Acestea au fost cultivate pentru comerț din a doua jumătate a secolului al XVI-lea.

  Hyacinth-plant-3

  Ghiocelul – o legendă despre originea ghiocelului spune că după ce a fost alungată din rai, Eva stătea și plângea. Un înger a venit s-o consoleze. Cum îngerul îi vorbea Evei, acesta a prins un fulg de zăpadă, a suflat peste el și astfel a apărut primul ghiocel pe pământ. Floarea a înflorit și s-a născut speranța.

  În Germania există altă legendă a ghiocelului. Când Dumnezeu a făcut toate lucrurile pe pământ, El a rugat zăpada să meargă la flori și să ia puțină culoare de la ele. Una după alta, florile au refuzat. Atunci, foarte supărată, zăpada a rugat un ghiocel să-i dea puțin din culoarea sa, iar ghiocelul a acceptat. Ca recompensă, zăpada îl lăsa să înflorească primul.tumblr_nkms98RurO1qee544o1_500

  Surse text: portal.tfm.ro, grădinamea.ro, țărăncuța urbană.ro, ceimici.ro

  sursă foto: tumblr.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.