Ce obiceiuri au oamenii de succes înainte de a adormi

0
713

Ultimul lucru pe care îl faci înainte să adormi pare a avea un impact mare asupra energiei și stării generale pe care o vei avea a doua zi și, totodată, în funcție de aceste obiceiuri, vei dormi mai bine sau mai mult. Oamenii de succes înțeleg cel mai bine că succesul începe și se sfârșește în funcție de sănătatea fizică și psihică pe care o au, lucru interdependent de calitatea somnului din timpul nopții. 

De aceea, rutina de dinaintea somnului reprezintă ritualul cheie pentru foarte mulți oameni de succes și cel mai întâlnit dintre ele este cititul, imediat înainte de culcare.

  1. Cititul 

Experții afirmă că ultimul lucru pe care majoritatea oamenilor de succes îl fac, chiar înainte de culcare, este cititul. Michael Kerr, speaker internațional și, totodată, autorul cărții „You Can’t Be Serious! Putting Humor to Work”, afirmă faptul că a întâlnit numeroși oameni de afaceri care își alocă timp cititului înainte de a adormi, fiind un lucru pe care aceștia nu îl negociază în programul lor. Acesta mai spune că cititorii nu studiază doar despre afaceri, și totodată își caută sursele oriunde, considerând că cititul înainte de culcare reprezintă o sursă de inspirație și pasiune în viețile lor. De exemplu: în timp ce unele persoane de succes citesc noile știri ale zilei sau caută pe Twitter sau Reddit, alții se bucură de un roman de ficțiune sau o carte de filozofie, imediat înainte de culcare.
1-they-read2. Întocmesc un „to-do list”

„Golirea minții pentru un somn liniștit este cel mai important lucru pentru un om de afaceri”, afirmă Michael Kerr. Acesta mai spune că de obicei, aceștia își fac liste cu targeturile următoarei zile, iar astfel miile de gânduri nu le vor invada mințile în timpul somnului.

2-they-make-a-to-do-list

3. Petrec timp cu familia

Michael Woodward, psiholog și autor al cărții „The YOU Plan” , spune că este important să-ți faci timp să vorbești cu partenerul tău, să vorbești cu copiii sau să te joci cu câinele.             Totodată, Laura Vanderkam, autoarea cărții „What the Most Successful People Do Before Breakfast,” afirmă, totodată, că această practică este uzuală în rândul oamenilor de succes. „Realizez că nu toți membrii familiei pot merge la culcare la aceeași oră, însă dacă acest lucru este posibil, vei reuși să te conectezi și mai strâns cu membrii familiei și, bineînțeles, să discutați despre ziua precedentă”, a mai afirmat Laura Vanderkam.
3-they-spend-time-with-family4. Reflectă asupra zilei

Speakerul Michael Kerr spune că mulți dintre oamenii de succes își fac timp înainte de culcare să reflecteze sau chiar să scrie trei lucruri pozitive care s-au întâmplat în acea zi. „Ținând un jurnal de mulțumire, înștiințează oamenii de progresul făcut de-a lungul timpului, lucru ce îi ține motivați, mai ales atunci când trec prin perioade solicitante.                     Autoarea Vanderkam mai adaugă faptul că, enumerând lucrurile bune petrecute într-o zi, îți poți îmbunătății starea generală în una pozitivă.

4-they-reflect-on-the-day

5. Meditează

Mulți oameni de succes alocă 10 minute înainte de culcare, meditației. Dale Kurow, trainer executiv, spune că meditația te ajută să îți relaxezi corpul și să îți „amuțești” mintea.

5-they-meditate

6. Își planifică somnul

„Au fost scrise multe articole cu privire la pericolele deficitului de somn mai ales la ocupații oameni de afaceri, așa că eu pot spune că am întâlnit numeroși oameni de afaceri care fac din somn o prioritate, lucru ce este o provocare pentru cei ocupați”, afirmă Michael Kerr. Singurul mod în care poți face asta este să adormi la o oră rezonabilă, lucru ce toții specialiștii îl recomandă. Totodată, Vanderkam spune că poți plănui ora la care să te trezești, stabilind o alarmă la ora la care ai dormit suficiente ore pentru a fi sănătos și odihnit. „Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să adormi foarte târziu și să amâni alarma de dimineață. Oamenii au limitele lor. De ce să dormi câteva minute în plus, fiind constant deranjat de alarmă, în loc să îți organizezi orele de somn?!”, a mai spus Vanderkam.

6-they-plan-out-sleep

7. Se deconectează de muncă

„Oamenii cu adevărat de succes fac orice altceva, dar nu muncă, înainte de culcare.”, spune Michael Kerr. Aceștia nu își verifică obsesiv mailul și nici nu se gândesc la problemele legate de muncă. „Un email primit de la șeful tău care își alocă tot timpul pentru a-ți da targeturi de ultim moment, este ultimul lucru la care ar trebui să te gândești înainte de culcare.”, afirmă și Woodward. Oferă-ți o perioadă de pauză între mailul de la muncă și perioada de somn. Ideea principală este să uiți tot ce este legat de muncă înainte să adormi.

7-they-unplug-and-disconnect-from-work

8. Sunt pozitivi

Este ușor să cazi în capcana negativismului din cauza situațiilor petrecute de-a lungul zilei în care ți-ai fi dorit să reacționezi diferit. Chiar dacă ziua nu a mers prea bine, oamenii de succes reușesc să evite pesimismul deoarece sunt conștienți că vor crea mai mult stres.  „Amintește-ți să pastrezi timp pentru a reflecta asupra momentelor pozitive ale zilei și să te bucuri de succese, chiar dacă nu au fost atât de multe.”, afirmă psihologul Woodward.

8-they-lie-down-on-a-positive-note  9. Își imaginează succesul zilei de mâine

„Mulți oameni de succes își păstrează timp pentru a se gândi la partea pozitivă a prezentelor proiecte la care lucrează.”, spune Lynn Taylor, autorul cărții „Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job.”                                 „Pentru mulți, acest lucru nu este un exercițiu, ci un lucru natural cu care majoritatea oamenilor de succes sunt înzestrați.”, adaugă acesta.

9-they-picture-tomorrows-success

Dacă vrei să fii o persoană de succes, trebuie să ții cont de acești 9 pași, care te vor ajuta să ai un somn mai liniștit, mai mult timp cu familia și energie pozitivă. 

Sursă info: uk.businessinsider.com

Sursă foto: iqfinanciar.ro, uk.businessinsider.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.