Home Educație & carieră Job și internship Ce nu trebuie sa uiti cand esti intr-o relatie

Ce nu trebuie sa uiti cand esti intr-o relatie

0

„When you stop expecting people to be perfect, you can like them for who they are.” ― Donald Miller.

Da! Relațiile sunt complicate, dificile, obositoare și uneori chiar sufocante. Asta pentru că suntem diferiți, pentru că de cele mai multe ori nu suntem compatibili cu persoana de lângă noi sau avem alte așteptări decât perechea noastră. De aici încep problemele. Când ești într-o relație, nimic nu mai este la fel. Fie că vrei sau nu, te schimbi… și nu neapărat în bine.

În ciuda faptului că nu suntem fericiți, nimeni nu îndrăznește să pună punct pentru că există teama de a rămâne singur, ne liniștește gândul că există cineva „acolo” și ne complacem într-o situație din care nimeni nu are de câștigat. Call me old fashion, dar o relație nu trebuie să fie complicată, încâlcită, sau amețioare, asemenea unui carusel care îți zguduie toată ființa. Nu trebuie să te simți precum un animal în cușcă care abia așteaptă să scape sau un prizonier în închisoare. Te afli într-o relație tocmai pentru că persoana de lângă tine te completează, aveți aceleași interese și aspirații. Dacă nu ai libertatea să faci ceea ce îți doreși, dacă persoana iubită nu îți împărtășește gândurile, nu ai prea multe variante. Nu suntem vreun program ce poate fi ajustat și nici nu suntem făcuți din plastilină pentru ca cineva să ne poată modela după bunul plac.

Sunt câteva lucruri la care nu trebuie să renunțăm chiar și atunci când suntem într-o relație! Iată-le!

1. Libertatea ta. La început e frumos în orice relație. Nu vă puteți dezlipi unul de altul, petreceți tot timpul împreună și cam totul se învârte în jurul vostru. Oricât de… minunat ar suna asta, trebuie să găsești timp pentru micile tale ritualuri. Să nu uiți cine ești, să nu pierzi ceea ce te definește pe tine ca persoană. Este important să petreci timp cu persoana iubită, pentru că în felul acesta ajungi să o cunoști, însă, acel „me time” trebuie respectat cu sfințenie dacă ne dorim o relație bazată pe încredere.

2. Simțul aventurii. Este vreo lege care spune că oriunde ai merge iubitul/a trebuie să fie prezentă? De ce este imperios necesar ca partenerul să fie mereu acolo? Ce este greșit în a vrea să petreci timp cu prieteni chiar dacă prietena/-ul lipsește? Răspunsul? Nimic. Nu te poate judeca nimeni pentru asta. Dacă un grup de prieteni plănuiesc o ieșire la munte, mare sau oriunde, iar iubitul tău este indispus, nu vrea sau nu are timp să vină, de ce ar trebui să te simți vinovată pentru asta? Trebuie să înțeleagă situația fără prea multe obiecții. Puțin timp separați vă poate face și bine, credeți-mă! E un fapt dovedit!

3. Pasiunile tale. Multe persoane renunță la ceea ce iubesc să facă de dragul partenerului. Ce-i drept, într-o relație se fac sacrificii, nu spun că nu, dar trebuie să se facă sacrificii de ambele părți. Știți cum e, meet me half way! Dacă îți place să călătorești, să hoinărești prin parcuri, să mergi la teatru, să mergi la evenimente și multe altele, nu trebuie să existe vreun impediment. Cu sau fără iubitul/a prin preajmă, nu ai de ce să renunți la ceea ce îți place să faci. Nu mă înțelegeți greșit, dacă faceți asta, nu înseamnă că ați încetat să o/îl iubiți! Nu despre asta vorbim! Este vorba despre VOI și de ceea ce vă face pe voi fericiți! Iar dacă vă iubește cu adevărat, o să înțeleagă asta!

4. Nopțile în care ieși cu fetele. Tricky business, but it can be done! Ai nevoie de aceste nopți pline de râsete, nebunii, bârfe și dans! Universul tău nu se învârte în jurul iubitului! Ai nevoie de el în egală măsură cum ai nevoie de fetele tale. Gelozia nu își are loc în acest caz. Așa cum noi fetele trebuie să înțelegem când bâieții ies să vadă meciuri, sau pur și simplu la o bere, ei trebuie să accepte situația când vrem să ieșim între fete fără prea mare vâlvă.

5. Sex Appeal-ul tău. Când ești într-o relație de ceva timp, din comoditate, confort, atât femeile cât și bărbații ajung să își neglijeze aspectul fizic. Nu se întâmplă asta conștient, ci treptat, pentru că nu mai simt nevoia de a impresiona sau de a ieși în evidență. Asta e un big faux pas. Pentru ca o relație să meargă, să aibă sare și piper, o fată trebuie să rămână mereu cochetă, frumoasă, iar un bărbat trebuie să emane încredere și eleganță.

6. Prietenii tăi băieți. Nu văd de ce ar trebui să renunți la prietenii tăi doar pentru că iubitul este gelos sau nu are suficientă încredere în tine. Dacă are până și cea mai mică îndoială, înseamnă că relația scârție grav. Până la urmă, înainte să apară el petreceai timpul cu ei și nu are dreptul să critice acest lucru.

Sursă foto: tumblr.com

Sursă: elitedaily.com

Previous articleUnu’ mai solitar
Next articleAudrey Hepburn, simbolul elegantei
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”

Exit mobile version