vineri, ianuarie 28, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSCe nu știi despre Google și ce știe Google despre tine

Ce nu știi despre Google și ce știe Google despre tine

Ce nu știi despre Google și ce știe Google despre tine

Aventura Google începe în 96, perioadă în care internetul era în plină dezvoltare. Deși informația era pusă la dispoziția tuturor, motoarele de căutare (Yahoo!, altavista) nu erau îndeajuns de eficiente pentru a putea filtra corect necesitățile căutătorului. Vom urmări, așadar, evoluția Google.

Apariție 

Google apare inițial în 1995 ca un proiect de cercetare pentru lucrarea de doctorat a lui Larry Page și Sergey Brin, studenți la Universitatea Stanford. Fondarea Google are loc în ’98 și oferă prin algoritmul său cea mai simplă și rapidă metodă de găsire a informațiilor pe web cu o bază de date de peste 8 miliarde de site-uri.

Denumire

Numele este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Primul concept cheie

Anterior, motoarele de căutare afișau ca primă opțiune la căutarea cuvântului „sarmale”, pagina pe care cuvântul apărea de cele mai multe ori. Algoritmul Google, în loc să numere de câte ori apare cuvântul căutat pe o pagină, număra câte alte site-uri au linkuri către pagina respectivă. Noul sistem oferea rezultate mult mai bune și relevante, astfel informațiile fiind mult mai accesibile și declanșând adevăratul potențial al internetului.

Design

Simplu, curat și elegant, designul Google era complet diferit de cel al concurenței. Fondatorii Google au refuzat categoric să pună reclame pe prima pagină, dar asta a devenit o problemă majoră. Deși era cel mai popular motor de căutare, acesta nu putea să scoată niciun profit.

Al doilea concept cheie

Acest concept a revoluționat reclama și a făcut Google cea mai bogată companie din lume. Fondatorii au realizat că termenii căutați de o persoană spun foarte multe despre interesele persoanei respective. Așadar, dacă eu voi căuta „cum să slăbesc după Crăciun?”, este clar că sunt interesată de metode pentru a slăbi. O reclamă relevantă va avea un impact mult mai mare asupra mea. Așa a început conceptul de AdWords, proces prin care diverse firme se puteau promova prin Google atunci când anumiți termeni cheie erau căutați. Aproximativ 85% din veniturile Google se bazează pe această idee.

Evoluție

Asimilând și alte aspecte ale vieții de zi cu zi, Google a evoluat și a oferit din ce în ce mai multe servicii:

  • Motorul de căutare pe Internet numit Google
  • Google Earth, imagini din satelit ale Pământului (înregistrate, nu live)
  • Google Chrome, navigator de web (browser)
  • Android, sistem de operare de tip open source pentru dispozitive mobile
  • Gmail, sistem de e-mail
  • Google Talk, client de mesagerie instantanee
  • Google Chrome OS, sistem de operare bazat pe kernelul Linux
  • Orkut, [rețea de socializare] dezvoltată și deținută de Google
  • Google +, noua rețea de socializare Google
  • Google Ngram Viewer, motor de căutare care afișează grafic frecvența de folosire a unui cuvânt în cărți tipărite în intervalul 1500 – 2008

Scop

Google vrea să organizeze toată informația lumii și să o facă ușor accesibilă oricui. Sau cel puțin acesta este scopul declarat oficial de fondatori. Este însă oare chiar acesta adevărul? Pe măsură ce Googlorganizează cât mai multe informații, inevitabil se vor afla în posesia unor informații despre care noi, utilizatorii, am prefera să rămână private. Există situații în care Google știa despre o femeie că este gravidă înainte să știe părinții ei, înainte să știe soțul ei, înainte să știe chiar…ea.

Angajații 

Joburile Google sunt printre cele mai căutate din întreaga lume IT. Pe lângă salariile atrăgătoare, angajații Google beneficiază de mese sănătoase, nelimitate și gratuite, saloane de masaj, săli de sport și cursuri gratuite de fitness, you can even bring your dog to work. La capitolul zile libere, Google rămâne la fel de generos. Concediile plătite pentru părinți sunt mult mai lungi, iar, în anumite condiții, poți lucra chiar și de acasă. Dacă un angajat Google moare, soțul/soția acesteia/acestuia va primi jumătate din salariu timp de 10 ani precum și o mie de dolari pe lună pentru fiecare copil al angajatului.

Trucuri 

Google știe să facă și trucuri. Dacă scrii „do a barrel roll”, acesta se va rostogoli. Dacă scrii „askew” întreaga pagina se va apleca puțin spre dreapta. Dacă îl întrebi care este cel mai singur număr („what is the loneliest number”) acesta îți va răspunde prin intermediul calculatorului că este 1, iar dacă întrebi „number of horns on a unicorn”, vei primi același răspuns. În final, dacă te plictisești și scrii „atari breakout” o să-ți apară un joc fun care să te țină ocupat for a little while.

Sursă info: TOP OPT

Sursă foto: latinlife.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular