Ce ne motiveaza in viata?

  0
  1241

  hgfhhg

  Ce faci când eşti căzut, când nu mai ştii pe ce cale să o apuci? M-am gândit ce se întâmplă cu oamenii care nu mai au încredere ei înşişi? Ce îi poate motiva pe aceştia să „se ridice” şi să fie cine au vrut dintotdeauna să fie?

  Poate fi o vorbă bună a unui părinte. Poate fi o încurajare din partea unui necunoscut. Tot timpul, noi, oamenii, avem nevoie de cuvinte frumoase. De câte ori nu v-aţi întrebat; „celălalt de ce poate şi eu nu? Cu ce sunt eu mai prejos?” Din acest punct trebuie să vezi ce nu faci corect şi care sunt motivele pentru care cel de lângă tine a putut şi tu nu. Cea mai bună perioadă pentru aceste întrebări este cea pe care o trăim, adică tinereţea. Este vârsta marilor planuri de viitor, vârsta în care simţi că poţi face orice, însă nu este foarte bine conturat acel „orice”. Când eşti tânăr, ai tendinţa să crezi că fiecare insucces este un semn al eşecului total.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=D_Vg4uyYwEk[/youtube]

  Sunt oameni care au fost motivaţi de un film, de o întâmplare, de o traumă din copilărie, de o întâlnire cu o anumită persoană, de un curs al unui profesor. Aici vine momentul să vorbim despre exemple. Avem nevoie de exemple. Vedem zilnic la ştiri oameni care au reuşit şi care, la început, poate nu au avut prea multe şanse. Însă au reuşit. Din păcate, peste acea ştire vin alte zeci care vorbesc despre tot ce se poate mai rău pe lumea aceasta. Şi uiţi de acel exemplu. La fel se întâmplă şi cu pozele cu mesaje motivaţionale pe care majoritatea le postează pe Facebook. Le citim, ni se par interesante sau nu, apoi dăm scroll şi totul se uită.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=g-jwWYX7Jlo[/youtube]

  Am auzit cândva o vorbă: „Gândeşte-te cum trăieşte un orb şi te vei duce mai fericit acasă. Nu este neapărat cel mai bun mod de a privi lucrurile, însă trebuie mereu să preţuieşti ceea ce ai. Multe companii apelează la spoturi publicitare motivaţionale. Scopul lor este desigur profitul, ȋnsǎ din poveştile lor avem ce învǎţa. Personal, sunt fascinat de astfel de clipuri motivaţionale. Pentru câteva momente, mă fac mai încrezător în ceea ce pot face. Aveţi cu siguranţă câteva filme de referinţă care v-au schimbat, fie şi pentru câteva clipe, modul de a privi viaţa.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=ovtzeqrVAvY[/youtube]

  Motivaţia de a nu renunţa niciodată la ceea ce îţi doreşti trebuie să vină din interiorul tău, însă pentru a fi scoasă la suprafaţă, este nevoie de anumite cuvinte, încurajări sau exemple. Clipurile motivaţionale au acest rol. Desigur, vizionarea unui astfel de scurtmetraj nu îţi garantează nimic. Important este sǎ începi să faci lucruri.