Dacă tot am vorbit până acum despre relaţia dintre studenţi şi cultură, literatură, muzică, dans, astăzi am decis să abordez o latură mult mai practică a vieţii acestora. Mâncarea.
Oricine este student ştie că mâncarea ocupă un loc foarte important pe axa priorităţilor. Majoritatea studenţilor primesc pachete de acasă burduşite de zacuscă, şniţele, compoturi, ciorbe menite să le ofere o fărâmă din ceea ce au lăsat acasă. Dar ce facem atunci când mâncarea trimisă de mama se termină şi când avem şi un buget redus alocat acestui aspect?
Dat fiind faptul că am intrat oficial în Postul Paştelui şi că a venit şi primăvara, deci fructele şi legumele au explodat în pieţe am decis să ajutăm studenţii debusolaţi de tainele ascunse ale bucătăriei şi să le oferim câteva reţete simple şi mai ales ieftine.
În meniul de astăzi avem trei preparate care se pot găti repede şi uşor şi nu necesită prea multe investiţii materiale.
Ingrediente:
– 5 cartofi
– 1 morcov mare
– 1 ceapă
– 1 linguriţa delikat
– 2 linguri pasta de roşii
– Putin mărar verde (congelat)
Mod de preparare:
Călim ceapă în puţin ulei, adăugăm morcovul ras, apoi adăugăm apa.
Când începe să fiarbă adăugăm cartofii tăiaţi cubuleţe, sare după gust sau delikat, pasta de roşii şi în final mărarul verde.
Buget: 12 lei
Ingrediente:
- 8 cartofi
- o ceapă
- 3 ouă
- 100 g măsline
- 1-2 linguri ulei
- zeama de lămâie (sau oţet)
Mod de preparare:
Se fieb cartofii şi ouăle, se curăţă de coajă şi apoi se taie în bucăţi mici. Se adaugă ceapă şi cele 100 de grame de măsline. Se face un dressing din sare, oţet şi ulei şi se toarnă peste ingredientele celelalte. Se amestecă bine şi apoi se serveşte cu puţin pătrunjel verde tăiat.
Buget : 15 lei
Ingrediente :
- cană cu orez
- 1 kg ciuperci
- g măsline
- ceapă
- legătura de pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapă şi se pune la călit în ulei. Se adaugă orezul şi se amestecă bine, după care se pun şi ciupercile tăiate în feli subţiri.
Se presară un praf de sare şi se acoperă totul cu trei căni cu apă sau supă de legume.
Se lasă să fiarbă la foc mic, până când orezul absoarbe toată apa.
La final, se adaugă măslinele tăiate în felii şi pătrunjelul tocat fin.
La final se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
Buget : 17 lei
Poftă bună!
Redactor : Mădălina Ispas