Să lupți. Să faci tot ce îți stă în putere ca să poți lupta cu nedreptatea. Probabil că doar gândul că într-o zi cei vinovați vor fi pedepsiți de justiția care întârzie să acționeze, te mai poate menține în picioare.

În ultima vreme am citit multe articole despre cei șapte violatori din Vaslui. Evident că de fiecare dată m-a trecut un fior pe șira spinării. Să fiu sinceră am stat un pic în cumpănă și m-am gândit dacă ar trebui să mai scriu și eu un articol despre acest subiect, în condițiile în care deja s-a scris destul de mult.

Dar adevărul este că în acest caz terifiant, nimic nu este prea mult. Da, s-au scris nenumărate articole, dar încă mai sunt multe de spus. Spre exemplu, cum va putea acea fată să își revină vreodată după o asemenea întâmplare oribilă?

Acum ceva timp am mai scris un articol despre violuri, mai ales despre indiferența autorităților. Mereu am considerat că un viol este încadrat ca fiind o faptă minoră, prea puțin pedepsit. Dar acest caz întrece orice limită.

Gestul celor șapte tineri este incalificabil, iar atitudinea lor de după săvârșirea faptei lasă un gust cel puțin amar. Nu conștientizează nicio clipă cât de grav este ceea ce au făcut, faptul că au distrus iremediabil nu doar o viață, ci liniștea unei familii.

Iar reacția unora precum că fata respectivă ar fi meritat-o este la fel de josnică precum violul în sine. Nu este dreptul nimănui să spună ce ar merita și ce nu ar merita cei din jur. Nimeni nu are autoritatea morală să afirme așa ceva. În multe comentarii am regăsit ideea că în ziua de astăzi, multe dintre fete poartă fuste scurte, mulate sau mai știu eu ce. Da, asta este adevărat, însă sub nicio formă asta nu îndreptățește pe nimeni să recurgă la viol. Oricine are dreptul de a-și alege liber vestimentația.

Când te gândești la viața de la sat, în mod automat îți vin în minte cuvinte precum pace, liniște sufletească, aer curat, roua dimineții, mirosul îmbietor al ierbii ori murmurul apei curgătoare. Adesea ne lăsăm înșelați de toate aceste bogății ale naturii și uităm să fim precauți. Ne lăsăm îmbătați și avem impresia că nimic rău nu se poate întâmpla într-un sătuc.

Din păcate vedem bine că lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Încercați să faceți un experiment acasă, cu ajutorul unui prieten. Încercați să vedeți dacă în cazul unei confruntări directe corp la corp, puteți avea sorți de izbândă. Vă spun eu, că nu. O ființă fragilă nu va putea niciodată să se opună unui bărbat care are un scop atât de negru implantat în minte. Chiar dacă nu locuim într-o aglomerație urbană, poate că un spray cu piper sau o lanternă cu electroșocuri nu ar strica să avem asupra noastră.

Niciodată nu se știe ce ne iese în cale sau mai bine spus, cine ne iese în cale. Și ce este și mai trist încă, este că autoritățile nu intervin. Justiția pare să fie indiferentă la suferința victimelor. Altfel cum vă explicați că șapte violatori sunt încă în libertate, plimbându-se după bunul plac? În plus, sfidează orice normă a bunului simț prin comportamentul lor zeflematic. Este revoltător că unii primesc pedepse mult mai mari pentru infracțiuni minore, în timp ce împotriva acestor indivizi nu s-a aplicat încă nicio sancțiune.

Îmi pare nespus de rău pentru suferința tuturor domnișoarelor/doamnelor care au fost sau sunt victimele unor bestii. Însă sunt sigură că păreri de rău au tot auzit în stânga și în dreapta, ceea ce au ele nevoie se numește DREPTATE.

sursa foto: mediaingineria.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here