vineri, ianuarie 28, 2022
Recrutare IQool
AcasăCe înseamnă logoul de la BMW sau Mercedes? Află acum!
Array

Ce înseamnă logoul de la BMW sau Mercedes? Află acum!

Ce înseamnă logoul de la BMW sau Mercedes? Le vedem zilnic, peste tot, pe afișe stradale, în reclame, autobuze, în reviste. Dar care sunt poveștile din spatele desenelor?

Ce înseamnă logoul?

Este un simbol, format dintr-un ansamblu de semne grafice, care constituie marca unui produs sau a unei firme. Unii specialiști în marketing consideră că logo=siglă. Alții îi contrazic, susținând că sigla este formată din grupul de litere inițiale ale cuvintelor ce dau numele produsului/firmei.

Tu știi ce înseamnă logoul de la BMW sau Mercedes? Există multe logouri celebre, precum cele de la Apple sau Toyota, dar care este oare semnificația lor?

  1. BMW

BMW vine de la Bayerische Motoren Werke, ce se traduce prin Uzinele de Motoare din Bavaria. Motoarele avioanelor militare germane din Al II-lea Război Mondial au fost construite de firma BMW, motiv pentru care logoul BMW are legătură cu aviația: albastrul din logo reprezintă cerul, iar argintiul reprezintă elicea unui avion în mișcare.

ce înseamnă logoul

2. Toyota

Logoul de la Toyota este format din 3 elipse care reprezintă, de fapt, 3 inimi: pe cea a clientului, pe cea a produsului și pe cea a progresului tehnologic. Numele Toyota înseamnă, în japoneză, abundență de orez, echivalentul bogăției.

ce înseamnă logoul

3. Mercedes-Benz

Logoul Mercedes-Benz reprezintă cele 3 spații în care calitatea motoarelor nemțești este pe primul loc: sol, apă și aer. Este simbolul supremației.

ce inseamnă logoul

4. Pepsi

Pentru noul logo (imaginea din dreapta), Pepsi a plătit 1 milion de dolari! Imaginea din stânga reprezintă vechiul logo. Culorile roșu, alb, albastru reprezintă steagul american. Conform agenției care a creat noul logo, Arnell Associates, acesta ar fi un fel de Cod al lui Da Vinci, având numeroase semnificații ascunse, precum: câmpul magnetic al Pământului, Feng Shui, teoria relativității, Renașterea și multe altele.

ce înseamnă logoul

5. Apple

Logoul Apple – un măr mușcat – poate fi interpretat în diferite feluri. Unii consideră că e cu trimitere la Isaac Newton, cel căruia i-ar fi căzut un măr în cap și astfel ar fi descoperit gravitația.

O a doua variantă îi aparține scriitoarei Sadie Plant, care vede mărul mușcat ca pe un omagiu adus lui Alan Turing, unul dintre părinții computerului modern și care s-a sinucis mușcând dintr-un măr otrăvit.

O altă interpretare spune că logoul Apple simbolizează fructul interzis din Pomul Cunoașterii, adică mărul din care a mușcat Adam la îndemnul Evei.

ce înseamnă logoul

6. Google

Google a vrut să arate că nu respectă reguli! De aceea, logoul Google este format din înșiruirea a 3 culori primare  – albastru, roșu (care se repetă) și galben, în care ordinea este spartă de o culoare secundară – verde. Logoul desemnează o companie „rebelă” și jucăușă.

ce înseamnă logoul

Acestea sunt semnificațiile unora dintre logourile celebre care s-au impus vehement pe piața mondială.

Așa-i că ai aflat lucruri noi? 🙂

Surse info: lifebuzz.com, dexonline.ro, cunoastelumea.ro, newsup.ro

Surse foto: car-brand-names.com, diylogodesign.com

 

Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular