Ce faci când nu mai ai ce să faci?

0
267

După o serie lungă de examene, cursuri fără sfârșit, nopți nedormite și mult stres a trecut și sesiunea.A venit vacanța. Mult așteptata vacanță. Înainte să înceapă vorbeai mereu despre cât de mult ți-ai dori să treacă timpul mai repede, despre cât de mult o să dormi și despre o sumedenie de lucruri pe care vrei să le faci în acel timp liber. Acum că într-adevăr a venit toate planurile tale parcă nici nu au fost precizate.

Cei mai norocoși pleacă acasă în vacanță. Unde e mai bine decât la mama acasă? Mâncare bună și mai ales gătită, apă caldă la discreție, căldură și multe persoane gata să te servească, că doar nu vii tu ca musafir și speli vasele.

Cei mai puțini norocoși însă rămân în București pentru că muncesc, scriu pentru licență ori pur și simplu nu au avut cum să meargă acasă.

Suntem solidari față de cei din urmă  și le prezentăm câteva modalități de a se relaxa departe de confortul oferit de casa părintească.

Iată câteva idei :

–          Apucați-vă de citit! Știu că veți spune că asta ați făcut toată sesiune, cum să vă relaxați făcând fix acelați lucru? Nu vorbesc de genul acela de lectură. Vorbesc de literatură. Când ați citit ultima dată un roman ? Sau o carte care să nu aibă o anumită specialitate? Ideea este să vă lăsați dus de subiectul cărții și să vă detașați de tot ceea ce este în jurul dvs. Încercați: „Un om norocos” de Octavian Paler, „Pe culmile disperării” de Emil Cioran pentru cei mai filosofi ori „Memoriile unei gheișe” de Arthur Golden pentru cei mai nonconformiști.

–          Vizionați filme! Faceți-vă o listă cu filme întrebând prieteni, cunoștiințe, consultând site-urile specializate și începeți să vă uitați la ele. Dacă puteți alegeți filme pe care în mod normal nu ați avea timp sau răbdare să le urmăriți. Recomand : A beautiful mind, Seven Pounds, The pursuit of happiness.

–          Beți un ceai fierbinte! La prima impresie aceasta pare o activitate făcută de o bătrânică ori de vreun copil mic, dar este un lucru extrem de benefic pentru organism. Ceaiul de musetel este favoritul tradițional pentru calmarea minții și reducerea stresului.

–          Ieșiți la plimbare! În ciuda faptului că vremea nu este tocmai una de plimbat, puteți încerca să ieșiți din casă și acum. Îmbrăcați-vă bine și porniți la drum. Nu trebuie să aveți un traseu in minte, ci o viziune generală a zonei unde mergeți. Admirați natura, luați o gură de aer rece și reveniți în casă. Vă garantez că veți dormi mult mai bine. Vă recomand Parcul Carol, Parcul Tineretului, Centrul Vechi etc.

–          Apucați-vă de gătit! Pentru unii poate părea o corvoadă, dar gătitul este una dintre cele mai relaxante activități. Încercați lucruri simple precum o salată, o prăjitură ori o supă. Chiar dacă gustul nu va fi unul excelent, măcar ați încercat. Ca să fie și mai interesant, faceți-o cu prietenii! Cu putină voie bună vă veți distra de minunte.

Acestea fiind spuse nu pot decât să vă încurajez să profitați de orice fărâmă de timp liber. Faceți orice lucru care vă relaxează și vă aduce zâmbetul pe buze și satisfacția va fi pe măsură!

Sursa fotografie : Digitalmusings.net

 

Mădălina Ispas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.