N-aș vrea sincer să vă plictisesc cu detalii prea puțin importante. Adică, să vă spun că s-au aliniat planetele în așa fel încât să provoace o înclinație a Pământului care a avut ca efect o mișcare de tip Matrix în timp ce eu mergeam, care pur și simplu nu mi-a ieșit, e way too boring. Oh, am uitat de factorul horoscop. Poate că așa a fost scris în stele sau cum se spune mai nou, „așa a fost să fie”. Și mai aveam un motan negru în fața blocului (un detaliu extrem de important) care mi-a tăiat calea. Maybe that’s it. Sau pur și simplu graba și neatenția nu fac un cuplu atât de bun pe cât se spune. Who’s to say?

Cert este că deși aveam doar câteva ore de când nu puteam să merg, am început să am gânduri de genul „Vai, am atâtea lucruri de făcut, trebuie să plec!” la care imediat după asta mă gândeam „OK, ce-ar fi să mai stau puțin întinsă, totuși?”. Eu, spirit aventurier fiind, mi-a venit în minte „Cât de fain ar fi fost să merg mâine în pădure la vânătoare!” Bine, nu că aș face asta vreodată, dar mi-ar fi plăcut să știu că nu mă împiedică nimic. Bineînțeles, la gândul ăsta a fost cineva care mi-a spus „Tu ți-ai lovit piciorul sau capul? Ține gheața aia la picior și dă și tu un play la un film ceva”. So I did. Și nu că îmi place mie să privesc partea plină a paharului, dar am apucat să văd câteva filme care erau pe lista mea de ceva vreme.

6. Basic Instinct. Deci cum s-ar spune, basically, filmul prezintă un detectiv, pe „numele lui de scenă” Nick Curran, interpretat de Michael Douglas, care nu are o misiune tocmai ușoară ca atunci când trebuie să găsească un magazin de gogoși. De data asta, el investighează o crimă sângeroasă și bine calculată de criminal. Să fie Nick puțin mai calculat decât criminalul? Oricum i se dau toate calculele peste cap după ce o întâlnește pe Catherine Tramell, care nu e nimeni alta decât Sharon Stone. Așa că eu spun să aveți mult popcorn la voi, pentru că misterul din filmul ăsta nu o să se rezolve singur. Let me know.

5. The Silence of the Lambs. Primul lucru care îmi vine în minte când îmi amintesc de filmul ăsta este rookie mistake. Aș fi crezut că un șef FBI cu experiență s-ar fi gândit de două ori înainte să trimită un agent care abia știe unde să își țină insigna să obțină informații de la Hannibal Lecter. Da, așa e. The one and only. Clarice Starling (Jodie Foster), o tânără care abia învață ce înseamnă să faci parte din FBI, este trimisă să poarte o discuție cu Hannibal, care să o ajute să rezolve o altă crimă. O să fie prea mult pentru ea? Va putea să facă față jocului psihologic al lui Hannibal? Nici eu nu am știut până nu am văzut filmul. Ceea ce trebuie să faceți și voi.

4. Dangerous Minds. Contrar așteptărilor, mi-am dorit să fiu profesoară. Da, când eram mică și habar nu aveam cât de complicat și frustrant e uneori. Dar mi-am dorit, asta e ideea. În acest film, Michelle Pfeiffer mi-a amintit de ce îmi doream eu atât de mult să fiu profesoară. Pentru că meseria asta te poate face extrem de fericită și împlinită atunci când o faci cu pasiune și chiar îți dorești să ajuti tinerii să îți găsească un scop în viață. Voi credeți că o să reușească sau o să renunțe la prima problemă care apare?

3. Annie Hall. Și eu care credeam că relațiile abia au început să devină complicate. Nu e panică. E aici Woody Allen să mă contrazică. Se pare că relațiile au fost mereu complicate. Dar încă nu am găsit răspunsul la întrebarea: de ce facem noi relațiile să fie atât de obositoare? Dar asta e o altă problemă. Woody îl joacă pe Alvy Singer, un intelectual de 40 de ani, care a fost divorțat de două ori și tot încearcă să aibă o relație normală cu Annie Hall. Ce înseamnă normală? Nici el nu știe și, din păcate, nici eu. Asta pentru că răspunsul o să fie unul subiectiv, iar normalul e o noțiune relativă, zic eu. Dar e tare amuzant să îl vezi pe Alvy cum se străduiește și luptă pentru relația lui. Amuzant din punct de vedere al replicilor și situațiilor în care se găsește.

2. The Shawshank Redemption. Nu știu voi cum ați reacționa dacă ați ajunge la închisoare pentru o crimă pe care nu ați comis-o, dar eu cu siguranță aș fi luptat până în pânzele albe fără să obosesc. Andy Dufresne a avut puterea să accepte că nu are cum să își demonstreze nevinovăția și începe să-și trăiască noua viață în închisoare, care nu avea cum să fie una deprinsă din basme. Ați crede că devine un om mai rău și răzbunător. Ei bine, o să vă surprindă. Așa că cel mai bine ar fi să vedeți singuri filmul.

1. I Origins. Oamenii de știință întotdeauna vor să schimbe lumea așa cum o știm. Iar Ian nici nu are pretenții mari. Vrea să demonstreze că Dumnezeu nu există și vrea să facă asta prin studierea ochilor. Dar până și un om de știință poate fi distras atunci când se îndrăgostește orbește. Așa că se anunță o poveste interesantă. Renunță la una dintre ele sau va găsi echilibrul perfect? Doar uitându-vă o să aflați, iar răspunsul o să vă surprindă.

Vizionare plăcută!

movies 3

Sursă foto: tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here