Ce fac străinii de Sfântul Valentin? Să nu crezi că pe tot globul oamenii caută pentru perechea lor cei mai roșii trandafiri și cel mai pufos urs de pluș! Unele popoare obișnuiesc să ofere doar ciocolată sau linguri, în timp ce alții…muncesc câmpul!
Iată cât de diferite sunt obiceiurile străinilor de ce ale românilor pentru ziua de Sfântul Valentin, 14 februarie!
-
Sfântul Valentin în Slovenia
Sfântul Valentin este considerat în Slovenia unul dintre sfinții primăverii, care ajută la creșterea plantelor și a florilor. În această țară, ziua de 14 februarie reprezintă ziua când natura se trezește la viață, iar slovenii o sărbătoresc lucrând la câmp. De fapt, aici, dragostea este celebrată pe 12 martie, de Sfântul Gregory.
2. Sfântul Valentin în Japonia
Dacă ești bărbat și îți place ciocolata, trebuie să îți faci o prietenă de origine japoneză! În Japonia, tradiția spune că pe 14 februarie femeia trebuie să îi ofere bărbatului un dar din ciocolată neagră. Atenție însă! Tipul ciocolatei diferă în funcție de natura relației pe care o ai cu ea! Astfel:
- șefii, colegii și prietenii apropiați vor primi giri-choko – este o ciocolată normală, oferită ,,din obligație”
- iubitul, logodnicul sau soțul este „îndulcit” cu honmei-choko, adică o ciocolată fină, de calitate superioară.
Pe 14 martie, însă, se sărbătorește White Day, reciproca zilei de 14 februarie. Pentru această „Zi albă”, preparatele specifice sunt bezelele și ciocolata albă. Atunci, este rândul bărbaților să ofere daruri femeilor:
- dacă un bărbat care a primit pe 14 februarie ciocolată de la o femeie NU întoarce gestul pe 14 martie, este considerat a fi un gest de superioritate
- dacă bărbatul oferă femeii un cadou cu valoare egală cu cel primit de la ea, aceasta înseamnă sfârșitul relației dintre cei doi.
3. Sfântul Valentin în Țara Galilor
În Țara Galilor, iubirea este celebrată pe 25 ianuarie, de ziua Sfântului Dwywen. Un cadou interesant specific acestei zile este reprezentat de lingură, care poartă numele de lingura dragostei. Obiceiul este păstrat încă din secolul al XVII-lea.
4. Sfântul Valentin în China
Chinezii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților în a 7-a zi din a 7-a lună a anului, numind-o Qi Xi Je, adică Noaptea celor Șapte, Festivalul de Dublu Șapte, Festivalul Celor Șapte Surori sau Festivalul Fiicelor. În această zi, chinezii aleg să meargă la templu și să se roage pentru dragoste, fericire și căsătorie.
5. Sfântul Valentin în Danemarca
De Ziua Îndrăgostiților, bărbații danezi scriu scrisori de dragoste pe care le semnează cu puncte, fiecare punct reprezentând o literă din prenumele lor. Femeia care primește o astfel de scrisoare și ghicește prenumele expeditorului primește ca răsplată un ou de Paște. Tot în Danemarca, de ziua Sfântului Valentin se trimit ghiocei uscați și presați persoanelor dragi.
Așadar, ce fac străinii de Sfântul Valentin? Păi, cu totul alte lucruri decât românii. Pentru că noi nu muncim câmpul și nici nu oferim linguri pe 14 februarie, iar fetele probabil s-ar supăra foc pe iubiți dacă aceștia ar avea pretenția să primească ciocolată în loc să dea! La noi, trandafirii roșii dictează ,,legea dragostei”, iar cu cât e mai mare buchetul cu atât te iubește el mai mult.
Haideți să îi arătăm partenerului/partenerei zi de zi că îl/o iubim, nu doar o dată pe an!
Surse info: stiri.apropotv.ro, kudika.ro
Surse foto: mayra.ro, lumealuioliver.ro