Ce contează în angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

0
111

Din ce în ce mai multe companii integrează tineri în echipele lor, pe care îi formează şi îi ajută crească din punct de vedere profesional. Una dintre principalele nemulţumiri ale angajatorilor este legată de lipsa de pregătire a candidaţilor care aplică pentru poziţiile deschise fără ţină cont de măsură în care şi-au însuşit abilităţile şicompetenţele necesare pentru companie.
Studiile sau programele de internship şi trainee?
În procesul de recrutare şi selecţie a candidaţilor juniori există anumite criterii pe care angajatorii le respectă şi după care îşi aleg viitorii membri ai echipelor lor. Deşi o treime dintre tineri sunt de părere studiile de la facultatea sau masterul urmat ocupă unul dintre cele mai importante locuri în topul preferinţelor angajatorilor, cei din urmăsunt de altă părere.

Peste 32% dintre angajatori îşi doresc la interviu candidaţi care au în CV programe de internship, trainee şi stagii de practică sau alte activităţi extracurriculare, în detrimentulspecializării studiilor. De ce? Pentru astfel de programe demonstrează nivelul de implicare al juniorilor şi asigura angajatorii de existenţa unor abilităţi practice, nu doar teoretice.
Din Ghidul de Angajare pentru Tineri realizat de Hipo.ro poţi află cum transformi programul de internship într-un job full-time, care sunt salariile oferite juniorilor, cum evoluezi rapid în carieră şi multe alte informaţii utile dacă eşti în căutarea unui job.

Poţi descărca gratuit documentul în format .pdf de aici.

Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori
Vara este un moment potrivit investeşti în carieră ta. Pentru CV-ul tău fie complet şi conţină lucrurile pe care angajatorii din domeniul tău de interes le caută, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practică este cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis poziţii disponibile începând cu luna iulie. Printre acestea se numără:

• GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program
• CIEL România – Supererou în programare
• eMAG – Commercial Traineeship
• GroupM – Online (Digital) Media Interns
• L’Oreal RomâniaMarketing Internship
• PwC – Tax Internship Programme
• Ubisoft – Video Game Tester
Domeniile de activitate sunt diverse, la fel şi departamentele în care companiile au deschis aceste programe. Astfel, în funcţie de cunoştinţele acumulate pe perioada anilor de studiu şi de direcţia în care vrei te îndrepţi în carieră, îţi poţi alege ceea ce ţi se potriveşte.

600 de joburi la nivel naţional pentru absolvenţii promoţiilor anterioare:
Companiile caută nu doar studenţi şi masteranzi, ci şi tineri care au acumulat deja între 0 şi 3 ani experienţă şi care îşi doresc facă următorul pas în carieră. Joburile disponibile sunt în domenii precum Inginerie, Auto, Servicii&BPO, IT&C Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanţă, Farmaceutic, Turism, Publicitate&Media şi multe altele. Lista completă a oportunităţilor de carieră o poţi găsi aici.

Pentru evenimentul este unul virtual şi se desfăşoară pe o platformă 3D, joburile oferite sunt la nivel naţional şi acoperă un număr mare de oraşe. Printre cel mai bine reprezentate în funcţie de numărul de oportunităţi de carieră, se numără:

Bucureşti – 370 joburi
Timişoara – 117 joburi
– Sibiu – 60 joburi
Iaşi – 42 joburi
– Cluj-Napoca – 27 joburi
Braşov – 23 joburi

În 2016, aproape jumătate dintre companii plănuiesc recruteze studenţi, absolvenţi sau candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în creştere faţă de anul trecut. Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi reuneşte cele mai multe oportunităţi de angajare pentru juniori, pe care le poţi accesa cu un singur click până pe 14 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.