Încă o dată, americanii, ne arată că au dat in mintea copiilor, cu idei geniale pentru jocuri interactive ce folosesc tehnologii de ultimă generaţie, dependenţa de telefoane inteligente şi, de ce să nu recunoaştem, uşurinţa de a le întrebuinţa în scopuri de divertisment.

Ingress -Niantic

”Ingress” este, în esenţă un joc video creat de Laboratoarele Niantic ale Google din San Francisco ce foloseşte realitatea augmentată, în timp real, jucat în reţea de mai mulţi utilizatori ai terminalelor mobile cu sistem de operare Android OS.

Pentru cei care nu sunt la curent cu tehnologia realităţii augmentate, trebuie să clarific principiul de funcţionare: Imaginile cu realitate augmentată pornesc de la imagine reală. O cladire, o stradă, o cameră, iar pe acestă imagine reală sunt suprapuse alte elemente grafice generate de  programul specific al unui telefon inteligent, laptop, tabletă etc. Elementele grafice pot varia în funcţie de obiectivul aplicaţiei.

Spre exemplu, dacă aplicaţia este un ghid turistic, cu AG (Augmented Reality) cand untilizatorul filmează o clădire, pe imaginea captată de cameră vor fi suprapuse diferite imagini cu elemente de arhitectură (care au existat la un moment dat) în prezent, dispărute, sau date istorice despre acea clădire, în timp real.Tehnologia AG mai are şi alte aplicaţii utile şi atractive pe care vă invit să le descoperiţi singuri.

Revenind la jocurile noatre, teritoriul pe care se desfăşoară lupta dintre cele două tabere: pe de o parte „Enlightened”, de cealaltă „Resitance” este chiar oraşul în care se află jucătorul. Dacă acest oraş este Bucureşti, jocul va împărţi frumoasa noastră capitală între cele două tabere. Mai mult, jucătorul trebuie să fie prezent fizic în diferite părţi ale oraşului pentru a interacţiona cu obiecte de pe hartă.

Lumea distopică a jocului spune povestea rasei umane ameninţată de o forţă necunoscută numită „Shaper”. Shaperii pot controla şi manipula creierul uman prin Mind Hacking, la fel şi cei din Rezistenţă. Jucătorul, în funcţie de preferinţe, poate fi în tabăra Rezistenţei (Rezistance), care luptă împotriva acestei forţe, sau în tabăra iluminaţilor (Enlightened), cei care ajută la iluminarea umanităţii printr-o alianţă cu Shaper-ii. Echipa rezistenţei are culoarea albastră iar Iluminaţii au culoarea verde.

Teritoriile pot fi cucerite prin crearea unor campuri de control (Control Fields) în zone geografice iar caştigătoare va fi tabăra care va controla un număr cat mai mare de minţi umane.

Mai multe detalii şi reguli ale acestui joc, cu realitate augmentată aşteaptă să fie descoperite, de cei pasionaţi care deţin un smartphone cu Android OS , timp şi rabdare pentru a juca.

Apreciez ideea, conceptul, şi mai ales, execuţia spotului publicitar pentru acest joc. Poveste este captivantă, bine prezentată şi foarte bine sprijinită pe fundaţia tehnologică a realităţii augmentate. Puteţi vedea spotul aici.

Nu uitaţi să apăraţi umanitatea şi pentru mine.

 

Redactor: Mihăilă Cristian .

Imagine: realdigital.be

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here