duminică, octombrie 17, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCauze ciudate ale obezității

Cauze ciudate ale obezității

Obezitatea este mai mult decât o alimentație nesănătoasă sau lipsă de mișcare. A fi supraponderal înseamnă, în cele mai multe dintre cazuri, a avea o afecțiune legată de metabolism. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra aspectului fizic, dar în special asupra sănătății.

Deși de cele mai multe ori obezitatea este cauzată fie de lipsa de mișcare, fie de consumul în exces al diverselor alimente, există și alte cauze ale acestei afecțiuni:

Deodorantele pe care le folosim

Unele dintre minunile care alungă mirosul și țin departe transpirația conțin substanțe chimice care ne pot afecta metabolismul normal și care ne predispun la creștere ponderală. Asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm deodorantele, ci că ar trebui să le evităm pe cele care conțin aluminiu. De evitat este și spray-ul cu policlorofol. O alternativă foarte bună poate fi piatra de alaun.

forum.softpedia.com

sursa foto: forum.softpedia.com

Temperaturile la care ne expunem

Deși este cea mai strălucită invenție, aerul condiționat ne poate îngrășa. De asemenea, încălzirea din timpul iernii poate avea același efect. De exemplu, dacă stăm într-o cameră unde este mult prea răcoare în comparație cu temperatura de afară, corpul trebuie să își crească metabolismul pentru a ne aduce temperatura corpului la normal. Același lucru este valabil și într-o cameră prea încălzită pe timpul iernii. Soluția este să păstrăm un echilibru prin scăderea temperaturii din casă în anotimpul răcoros și creșterea ei în anotimpul călduros.

Întreruperea fumatului

Faptul că tutunul dăunează grav sănătății și că țigările sunt adevărate bombe cu ceas pentru plămânii noștri sunt lucruri bine știute. Însă există un strop de adevăr în mitul conform căruia, dacă renunțăm la fumat, ne îngrășăm. Nicotina poate ajuta oamenii să își controleze greutatea prin distrugerea papilelor gustative. Desigur, dieta cu tutun nu este o variantă, însă există alternative: folosirea nicotinei sub formă de plasturi sau gumă, dar și o doză mică de cofeină. Trebuie specificat că acest truc poate fi aplicat doar cu acordul medicului.

libertatea.ro

sursa foto: libertatea.ro

Vârsta mamei

Conform studiilor, cu cât dătătoarele noastre de viață erau mai înaintate în vârstă când ne-au născut, cu atât suntem mai predispuși la obezitate. Din motive clare și evidente, acest lucru nu se poate schimba, însă ceea ce putem face este să acordăm mai multă atenție alimentației noastre.

Partenerul de viață

Studiile au arătat că oamenii grași au tendința de a-și alege parteneri grași, lucru care crește șansele ca aceștia să dea naștere unor copii grași. Ceea ce înseamnă că, deși restaurantele fast-food sunt un adevărat fenomen, dacă doi oameni supraponderali se întâlnesc la o „shaorma” și rămân împreună până la adânci bătrâneți, nu e de bine.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular