marți, ianuarie 25, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSCâţi români şi-au făcut cumpărăturile online în 2020

Câţi români şi-au făcut cumpărăturile online în 2020

Eurostat a efectuat un studiu al utilizării Internetului în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte efectuarea cumpărăturilor şi serviciilor online. În 2020, 65% dintre toți adulții din UE au cumpărat şi au comandat bunuri sau servicii pe internet în cursul celor 12 luni anterioare sondajului. Cele mai mari rate au fost înregistrate în două regiuni daneze şi una olandeză.

Studiul Eurostat, aplicat pe nivelurile NUTS , Nomenclatorul Unităților Teritoriale de Statistică, a constatat că 65% dintre toţi adulţii folosesc Internetul pentru cumpărături şi servicii. Dintre aceştia, tinerii de 25 -34 de ani reprezintă 83% dintre toţi consumatorii, cu 2,5 mai mult decât  cei între 65-74 de ani, care reprezintă 33%.

Rezultate ale sondajului

Regiunea Hovedstaden, capitala daneză se află pe primul loc (90%),  urmată de o altă regiune daneză, Midtjylland şi de o regiune daneză, Utrecht, ambele cu 90%.

Cea mai mică pondere este înregistrată în Bulgaria, unde patru regiuni reprezintă următoarele procente: Severen tsentralen (25%), Yuzhen tsentralen și Yugoiztochen (ambele 26%) și Severozapaden (27%).

Regiuni unde nu s-au efectuat achiţii online

Totodată, există 11 regiuni NUTS de nivel 1 în UE unde majoritatea au spus că nu au făcut niciodată o achiziţie online (19%). Printre acestea se numără şi fiecare regiune din România şi Bulgaria, dar şi din alte state europene.

În România

Statisticile realizate de Eurostat pentru anul 2018 clasau România pe ultimul loc în Uniunea Europeană. „Unul din cinci români cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani a făcut cumpărături online în anul 2018”, a relatat Ziarul Financiar.

În 2020, Eurostat anunţă că în fiecare regiune din România, răspunsul cel mai frecvent al participanţilor a fost acela că nu au realizat niciodată o achiziţie online.

online
Media datelor din cele 8 regiuni ale României pentru cumpărăturile şi serviciile online

În prezent, regiunile NUTS 2 în România sunt:

  • Bucureşti-Ilfov
  • Centru
  • Nord-Est
  • Nord-Vest
  • Sud-Est
  • Sud-Muntenia
  • Sud-Vest Oltenia
  • Vest

Pe site-ul Eurostat se pot găsi mai multe informaţii şi hărţi pentru fiecare ţară şi fiecare regiune: Are you shopping online today? – Products Eurostat News – Eurostat (europa.eu) .

Citeşte şi: Experienţa de angajat în timpul studenţiei – un drum cu provocări, uneori necesar şi întotdeauna educativ

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular