Când sunt micuțe, fetele încep să primească de la mame diverse sfaturi pentru viitorul lor amoros. De multe ori aceste sfaturi ajung să le fie călăuze în viață. Dintre toate, există două anume, opuse ca și idee care categoric ajung să marcheze existența unei femei:

business woman V1

1) Mamă, să știi că bărbatul e stâlpul casei și trebuie să fie sprijinul tău financiar. Un bărbat plătește pentru cheltuielile unei femei. 

2) Mamă, în viață trebuie să ai și tu rostul tău, să nu depinzi niciodată de cineva. Fă-ți meseria ta ca să nu stai vreodată la mila vreunui bărbat

Părinții se tem mai mult ca fetele lor să nu ajungă ușuratice sau să depindă de bărbați, în general. Dar nimeni nu ia în calcul și posibilitatea ca fata să ajungă o tipă cu o carieră extraordinară și cu un trântore pe capul ei.

Aici vorbesc despre tipele tinere, fără obligații de genul: căsnicie sau copii. Există fete, mai ales cele care primesc sfatul 2) din partea mamelor, care muncesc foarte mult, sunt dedicate activității lor, sunt ambițioase și mereu ating ceea ce își propun. Din păcate, dau peste o mare belea, numită de obicei: un bărbat leneș. Ele pleacă la serviciu de la 8.00 și ajung acasă după 12 ore, el stă acasă. Ele sunt veșnic stresate și nervoase, el se relaxează. Ele speră ca și el să le ia exemplul cândva, ei spun clasicul clișeu cu: “Suntem aproape o familie, tot ce am eu e și al tău.” Bineînțeles el nu are nimic. Nici măcar pijamaua nu și-a luat-o din banii lui.

A nu crede, vă rog, că sunt o feministă. De fapt impresia mea este faptul că o astfel de femeie este foarte periculoasă pentru un bărbat. De ce? Pentru că nu face gesturi caritabile fără un scop măreț. În timp ce bărbații bogați investesc în cadouri scumpe și vacanțe luxoase cu țelul de a se distra pe termen scurt, femeile nu reacționează deloc așa. Fiecare cadou pe care îl fac, fiecare cheltuială plătită, fiecare sejur oferit, ele le iau ca pe niște garanții pentru o eventuală căsătorie. 

Oricât de femei de lume se cred, oricât de dure par la serviciu, acasă golesc portofelul cu scopul de a asigura această relație de lungă durată. Dacă la început, prietenii îl invidiază pe tipul care dă peste o astfel de comoară, o dată cu trecerea timpului îl vor compătimi tot mai mult.

De multe ori observăm o neconcordanță foarte mare între femeia de la birou și cea de acasă. La serviciu este o mână de fier și acasă devine brusc nesigură și temătoare. Nu cere ajutorul nimănui pentru un task la serviciu, dar acasă plătește pentru fiecare gest de tandrețe.Subalternii o admiră, șefii îi sunt recunoscători, clienții o consideră o profesionistă, dar în realitate este mult mai slabă decât pare.

De multe ori m-am întrebat cine pierde mai mult într-o astfel de relație. În majoritatea cazurilor, amândoi partenerii pierd demnitate, timp și încredere. Însă în cele mai multe situații, ea reușește să achite toate garanțiile și obține hârtia de la Starea Civilă. Iar el se alege cu o soție protectoare, un fel de mamă iubitoare veșnic atentă la nevoile lui. Fiecare câștigă ce-și dorește de la viață. Poate mai puțin respectul. 

 

Redactor: Andra Ionescu / desprejoburi.com

Foto: richpersonality.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here