Cătălina Ponor a obținut aurul la bârnă

Cătălina Ponor a obținut aurul la bârnă

Gimnasta Cătălina Ponor a obținut duminică, 23 aprilie, medalia de aur la concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca. Astfel, românca a cucerit titlul european la bârnă.

Cătălina Ponor, în vârstă de 29 de ani, multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană, a primit 14,566 de puncte şi a cucerit aurul. Argintul a fost obținut de sportiva olandeză Eythora Thorsdottir (18 ani), după ce a fost notată cu 14,066. Bronzul a fost obținut de Larisa Iordache (20 ani). Aceasta a obținut nota 13,966.

În urma acestui titlu obținut, Cătălina Ponor a devenit cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene. Cu titlul cucerit la Cluj, în finala la bârnă, ea a ajuns la 13 medalii de aur şi a întrecut-o pe Nadia. Primul titlu la Campionatul European a fost obţinut în urmă cu 13 ani, la Amsterdam. Atunci a realizat de fapt o triplă (aur cu echipa, la bârnă şi sol). Aceleaşi rezultate aveau să fie repetate în acelaşi an şi la Atena, la Jocurile Olimpice. De atunci, Cătălina a mai câştigat până azi alte trei titluri la bârnă, ultimul în 2012.

„Este o medalie foarte importantă pentru mine, o medalie care va intra în medaliile care au fost de vârf ale mele. Mă bucur că am reuşit să concurez în faţa românilor. Am avut nişte emoţii constructive până la urmă pentru mine. Mă bucur că am reuşit să îmi fac numărul integral. Am muncit foarte mult pentru această medalie, mi-am dorit-o din tot sufletul. Va rămâne una dintre cele mai importante medalii pentru mine. Când a cântat sâmbătă imnul României pentru Marian Drăgulescu, mi-am dorit să cânte şi pentru mine. Sunt extrem de fericită, îmi doresc să fie un mic pas pentru mondiale, să îmi dea încredere să merg mai departe cât mai bine. Dedic această medalie tuturor românilor”, a spus Ponor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here