Cătălin Renghea – Reprezentantul studenților din SNSPA, un tânăr cu inițiativă!

0
2734

L-am cunoscut pe Cătălin Renghea în urmă cu câteva luni, prin intermediul facultății. De atunci am păstrat legătura, am schimbat impresii, idei, am ieșit în oraș și ne-am făcut planuri pentru a face un lucru măreț pentru studenții din SNSPA.

11091273_624324321000512_108910899_n

1. Cătălin, știu că ești din Balș. De ce ai ales să faci o facultate în București, când puteai să mergi la Craiova?

Am simțit că pot mai mult, iar Bucureștiul e orașul care poate să ofere multe. Am avut două variante: prima ar fi fost să rămân în Craiova la Facultatea de Drept, iar a doua SNSPA, Comunicare și Relații Publice. Ce m-a făcut să aleg Bucureștiul, respectiv specializarea Comunicare și Relații Publice au fost sfaturile părinților mei și ale unei prietene, care m-au îndrumat să aleg această variantă, pe care nu o regret astăzi.

2. Știu că eşti pasionat de politică. De ce nu ai ales o facultate cu specializarea în științe politice și ai ales Facultatea de Comunicare şi Relații Publice?

De ce toată lumea are impresia că dacă termini o facultate în domeniul științelor politice, ajungi politician? Majoritatea parlamentarilor nu au terminat Facultatea de Științe Politice, ci alte facultăți. Am ales facultatea aceasta pentru a-mi dezvolta abilitățile de comunicare. Știu că e foarte important să știi să transmiți un mesaj clar, care să fie înțeles de toți cei cărora te adresezi. Sunt puțini oameni care au această calitate, iar eu vreau să mă număr printre ei.

3. Ce te-a determinat să candidezi pentru Senatul SNSPA?

Am candidat pentru postul de Reprezentant al studenților în Senatul SNSPA, mai presus de orice, pentru că îmi place să ajut oamenii, îmi place să le rezolv problemele și să îi reprezint așa cum se cuvinte. În al doilea rând, am făcut acest lucru pentru a-mi demonstra mie că pot să ajung acolo unde îmi propun.

4. În liceu erai implicat în rezolvarea problemelor elevilor?

Da, clar! Am fost șeful clasei trei ani de zile și nu era săptămână în care să nu am ceva de făcut. M-am implicat în proiecte care țineau de cultură, ecologie, dar nu în ultimul rând, m-am implicat în aplanarea conflictelor care izbucneau între colegi. Am avut și am o relație extraordinară cu colegii și domnii profesori, care sunt niște oameni minunați și cu care încă păstrez legătura.

5. De unde această pasiune pentru politică?

Pasiunea mea pentru politică a început prin clasa a VIII-a. Deși eram mic, știam mai multe informații despre politică decât mulți oameni care erau mult mai în vârstă decât mine. Pot spune că tatăl meu m-a influențat spre politică fără să-și dea seama, pentru că în fiecare seară se uita doar la posturi TV la care erau dezbătute subiecte politice, iar eu mă uitam cu el. Un alt eveniment care m-a făcut să mă gândesc serios la o carieră în politică a fost intonarea imnului României, odată cu vizita oficială a unui președinte european în România. Atunci când am ascultat “Deșteaptă-te, române!”, am simțit unul dintre cele mai frumoase sentimente.

6. Ce idei sau proiecte ai ca reprezentant al studenților?

În primul rând, trebuie să înființez Asociația Studenților din SNSPA, însă unele persone încearcă să-mi pună bețe în roate. Statutul asociației este terminat, mai rămâne să-l prezint Senatului Universitar, urmând ca apoi să fie demarate toate procedurile juridice. După înființarea asociației, prin intermediul acesteia, îmi doresc să organizăm campanii de strângere de fonduri pentru copiii care nu au fost atât de norocoși ca noi, îmi doresc să strâng cât mai mulți studenți din Universitate și să plecăm într-un teambuilding unde să punem cap la cap idei și proiecte de viitor pentru colegii mei. Îmi doresc să găsesc o cale prin care studenții din SNSPA să găsească mai uşor internship-uri și job-uri.

7. Ce crezi că vei face peste 10 ani? Te vedem în Parlament?

Doamne, ajută! Peste 10 ani îmi doresc să fac parte din Parlamentul României, ca să pot ajuta cât mai multă lume. Știu că oamenii sunt sceptici când vine vorba de încrederea în parlamentari, dar uneori chiar au dreptate. Lucrurile din ultimii 25 de ani nu au mers într-o direcție tocmai bună, însă cred cu tărie că lucrurile se vor schimba curând și că generația noastră va reuși să readucă România pe drumul cel bun.

8. Ce îți dorești să faci pe viitor? Comunicare sau Politică?

Politică, bineînțeles. Acesta este visul meu și nu mă pot declara o persoană realizată până când nu o să fiu unul din oamenii de bază ai politicii românești. A fi politician înseamnă să ai o mare responsabilitate față de oamenii care ți-au acordat încrederea și votul lor pentru a-i reprezenta. Motto-ul meu este: “Vreau să fiu tot ceea ce sunt în stare să devin”.

11104158_624324314333846_2107064914_n

9. Ce mesaj ai pentru cititorii IQool?

Nu renunțați niciodată la visul vostru. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, luptă pentru acel lucru și cu siguranță o să reușești. În cazul în care nu reușești, mai încearcă o dată, iar dacă nici atunci nu există cale de izbândă, întreabă-te dacă ți-ai dori tîndeajuns de mult acel lucru.

 Autor: Stoian Alisa Maria

Sursă poze: arhiva personală