Cât îi de fain de Paște la Viscri. Tradiții locale și concert jazz

0
266
Viscri-afis

Pentru cei care doresc să petreacă Sărbătorile de Paşti într-un mod autentic, parte dintr-un spațiu descris de basme, comunitatea locală din Viscri își așteaptă vizitatorii cu tot ce are mai bun în perioada 26 – 28 aprilie 2019, printr-un eveniment inițiat de programul Transylvania Live.

Oaspeții vor avea parte de o bogată experiență culturală, în satul în care aproape toate casele fac parte din patrimoniul universal UNESCO. Invitația cuprinde cazare într-una dintre aceste case fermecătoare, trei mese pe zi preparate cu suflet din bunătățurile grădinilor şi gospodăriilor din Viscri, dar şi un concert jazz susținut de New Landscapes în incinta Bisericii fortificate din Viscri, în seara zilei de duminică, 28 aprilie.

Într-o perioadă care aminteşte de miracolul naturii, de gingăşia-i şi puterea sa uluitoare de a renaşte, calități oferite în dar şi naturii umane, concertul de jazz susținut de Ana Maria Galea şi Daniel Csikos la pian va porni de la aceste valori aminditndu-le celor prezenți mesajul iubirii pentru viață, jazz, bucurie de a fi, de a cânta despre tot ce e frumos şi autentic în spiritul uman.

Mai multe detalii despre pachetul cultural, oferta de cazare şi prețul accesibil, sunt disponibile în descrierea de pe myticket.ro la adresa: https://www.myticket.ro/evenimente/2635/transilvania-live-cat-ii-de-fain-de-paste-la-viscri-traditii-locale-si-concert-jazz-28-aprilie-2019-viscri-jud-sibiu.htmlPentru cei care doresc să participe doar la concertul jazz, biletul este în valoare de 50 de lei și poate fi achiziționat tot prin MyTicket la aceeași adresă.

Locurile sunt limitate, atât pentru oferta completă, cât și la concertul de jazz.

Această invitație este făcută de către Fundația Mihai Eminescu Trust şi Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat „Transylvania Live”. 

Programul promite să aducă în perioada imediat următoare mai multe surprize şi experiențe plăcute destinate tuturor categoriilor de vârstă. Pentru cei mici și cei mari, în aceeași perioadă va avea loc la Viscri și o tabără de călărie cu instructor specializat. Mai multe detalii despre evenimentele programului, pe www.transylvanialive.ro și pe pagina de Facebookwww.FB.com/TransylvaniaLive.ro

Aflat la 30 de minute de Sighișoara, Viscri este un sat săsesc viu și bine păstrat, înconjurat din toate părțile de natură, având în centru frumoasa Biserică fortificată veche de 700 de ani, parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pentru cei care ajung la Viscri și, mai ales dacă printre ei sunt și copii, sunt invitați să viziteze atât atelierul fierarului, care va face pe loc o potcoavă pentru cel mai mic cal din lume, cât și pe cel al cărămidarului, pentru o demonstrație a acestor meșteșuguri străvechi. La plecare, viitatorii nu pot rata ocazia de a pleca acasă cu o pâine mare și gustoasă de la cuptorul de pâine tradițional, aflat aproape de biserica evanghelică.

Eforturi unite pentru revitalizarea patrimoniului. Despre Transylvania Live

Sub egida programului Transylvania Live, cele două instituții cu meniri complementare, Mihai Eminescu Trust (MET) și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), au anunțat organizarea a numeroase evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale, pentru a încuraja comunitățile să devină parte activă în acest demers și, totodată, de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Cum atât MET cât și UCIMR organizau evenimente în regiune, fie împreună, fie separat, și-au reunit eforturile și mai asumat sub egida programului Transylvania Live.

Din experiența proiectelor organizate de MET în sânul comunităților locale s-a evidențiat atâtnevoia unui acces mai facil la cultură și educație, dar și nevoia vizitatorilor de a beneficia și de evenimente culturale o dată aflați în zonă. 

Cum Experience Transylvania este divizia MET care gestionează oferta de cazare în satele transilvănene, acest program vine în completare pentru a trimite turiștilor interesați și oferta culturală din perioada în care își doresc să viziteze regiunea, acordându-le și mai multe motive de a vizita Transilvania. Prin aceste eforturi unite se urmărește în continuare atât promovarea satelor transilvănene prin spațiile și tradițiile sale unice, cât și produsele locale, obiectivul fiind acela de a crea pachete turistice care să cuprindă atât cazarea, masa, cât și evenimentul cultural, promovând astfel turismul cultural și sustenabil, pentru a contribui la dezvoltarea comunității și încurajarea economiei locale prin proiecte culturale și educaționale.

Organizatorii își doresc ca aproape în fiecare week-end să se întâmple ceva interesant, atât pentru comunități, cât și pentru turiști, însă pentru ca acest lucru să fie posibil prin toate valorile descrise până acum, este nevoie de implicarea activă a sponsorilor care sunt invitați să se alăture demersului. Iar o dată ce acest program își atinge prestigiul așteptat, și fără îndoială că îl va avea, organizatorii și localnicii își doresc să găzduiască și grupuri de vizitatori care să solicite evenimente private cuprinzând concerte și experiențe culturale în regiune, în spațiile de patrimoniu pe care le îngrijește Mihai Eminescu Trust.