M

Într-o societate care e în continuă schimbare iar oamenii sunt într-o competiţie continuă pentru câştigarea succesului, nu realizăm cât de important este să fim optimişti, să ne păstrăm calmul, să fim noi sută la sută convinşi că vom reuşi să realizăm ce ne propunem.

Puterea minţii este subestimată de majoritatea dintre noi. Trăim prin comparaţii infinite cu alte popoare care o duc mai bine şi astfel niciodată nu vom fi mulţumiţi de succesele noastre. Ne plângem că suntem un popor de incompetenţi, cu nişte conducători corupţi, dar de ce nu ne uităm doar în curtea noastră şi suntem mereu tentaţi să vorbim despre capra vecinului? Schimbarea trebuie să înceapă cu noi înşine iar abia mai apoi o vom vedea treptat în alţii.

Efectul placebo este cel mai bun exemplu pentru puterea pe care o are mintea noastră.  Folosit mai ales în medicină, acesta ajută oamenii să se vindece prin puterea gândului. Ei sunt lăsaţi să creadă că urmează un tratament potrivit afecţiunii lor când de fapt iau o vitamină, de exemplu. O treime din aceşti pacienţi s-au vindecat prin simplul fapt că au crezut cu tărie că se vor face bine iar atunci când li s-a spus adevărul cu privire la tratamentul respectiv şi că acesta nu era potrivit afecţiunii lor, majoritatea se îmbolnăveau din nou.

Dacă noi avem încredere în noi înşine, în forţele proprii, ne cunoaştem limitele şi potenţele, şansele de a avea succes sunt inimaginabil de mari. Totul porneşte din străfundul minţii noastre. Însă nu uitaţi să aveţi grijă şi de sufletul vostru!

Sursă foto: extraincomeonlinefromhome.com

Adelina Onea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here