Interviu cu Andrei Cojocaru, cel mai tânăr câștigător de la iUmor

0
849
iUmor

Atunci când ne gândim la vârsta de 18 ani ne vin în minte nostalgicele amintiri din liceu, petrecerile cu prietenii și emoțiile dinainte de bac. Nu neapărat în ordinea asta, cert este că nu avem așteptări mari pe plan profesional de la un tânăr de 18 ani. Și este normal, unii abia atunci își dau seama ce facultate vor să urmeze.

Duminică mi s-a confirmat faptul că se știe prea puțin despre adolescenții care au rezultate notabile, dar nu neapărat la olimpiade școlare. Andrei Cojocaru a cântat rap cum știe el mai bine, făcând roast-ul vedetelor din România, la iUmor. Rezultatul? A impresionat atât juriul, cât și publicul de acasă și a câștigat marele premiu.

Totul pare mult mai simplu când fac rezumatul în câteva propoziții, de aceea ar trebui să cunoaștem înainte povestea lui Andrei. Rap-ul l-a pasionat încă din clasa a 8-a, când a început să scrie versuri, însă abia din vara anului 2017 a postat prima melodie originală pe canalul lui de YouTube.

Cum niciun vis nu se împlinește pocnind din degete, Cojo, cum îi zic prietenii, după ce a susținut competențele de bacalaureat, s-a dus la audiții la iUmor. Cu un număr original în care lua la rost „personalitățile” show-biz-ului, dar și cu atitudinea relaxată și sinceră, a câștigat ușor simpatia publicului.

Urmărindu-l îndeaproape, de la versurile pe care le scrie, momentele scenice, flow-ul pe care-l are, până la răspunsurile degajate din interviuri, îți dai seama că succesul de la iUmor este abia începutul. N-a venit să impresioneze, nici să dea bine, dar i-a reușit și asta datorită faptului că a făcut ceea ce știe mai bine.

N-am sperat ca în urma unui interviu să aflăm care este rețeta succesului la o vârstă atât de fragedă, ci, cu puțin noroc, să cunoaștem omul din spatele rimelor memorabile de la iUmor.

1. Pe parcursul sezoanelor de la iUmor, publicul a văzut numere de stand-up, de magie, travestiuri, sketchuri. Ce te-a făcut să crezi că rap-ul o să prindă atât de bine?

Nu m-am gândit niciodată că dacă voi merge la emisiune „va prinde” ceva. Am scris doar câte ceva din frustrările mele legate de lumea televiziunii, pentru că e un mediu pe care îl detest și m-am gândit că ar fi o metaforă frumoasă să apar chiar la tv, ca să exprim asta. Dar nu m-am gândit vreo secundă că va plăcea cuiva atât de mult încât să ajung să câștig.

2. Am înțeles că lumea mondenă nu te atrage. Cu toate acestea, este vreo vedetă pe care o admiri?

Îmi place mult de Vlad Grigorescu, e un om super de treabă. Și Serban Copot la fel.

3. Ai deja încărcate câteva melodii originale pe canalul de YouTube, care are peste 10 mii de subscriberi. După ce surse de inspirație te ghidezi atunci când scrii versurile unei melodii?

Când scriu ceva, mă gândesc la absolut orice. La povești din copilărie, la experiențe de viață, la oameni pe care i-am cunoscut, absolut orice. Îmi place să delimitez bine piesele cu poveste și mesaj de cele cu nuanțe de freestyle, glume și alte subiecte random.

4. Te vezi cântând altceva în afară de rap?

Îmi place foarte mult și muzica Reggae, dar nu cred ca voi încerca prea curând.

5. În finală ai zis că oamenii te recunosc drept „tânărul de la iUmor”. Cum ai vrea, sau după ce ai vrea să te recunoască lumea?

Aș vrea ca lumea să mă recunoască drept pur și simplu Cojo, omul, dar și cel care cântă, Cojo cu piesa „aia”.

6. Care ar fi cea mai mare realizare pe care ai putea s-o ai în calitate de rapper?

Să fac piesa cu Raluka sau cu Delia, îți dai seama. Glumesc, probabil ar fi aceea de a reuși să pot să trăiesc doar din muzică sau tot ce este legat de aceasta. Ar fi sublim.

7. Cum crezi că va arăta rap-ul românesc peste 10 ani?

N-am nicio idee. Sper că va mai fi și rap autentic pe lângă „eskeet it”.

8. Ți-a răspuns vreo vedetă pe care ai ironizat-o în melodiile tale? Dacă da, care a fost reacția?

Chiar mi-a răspuns Mc Cenușă, Ghiță Marian. Și a fost foarte de treabă omul: „Și tu te iei de mine ca sunt gras?”. În rest, probabil că s-au supărat. Formidabil.

9. La 18 ani deja ai încântat publicul cu momentele tale și ai câștigat marele premiu de la iUmor. Unde crezi sau speri că o să te afli la 28 de ani?

Măcar să ajung eu la 28 de ani. Nu îmi place să mă gândesc la asta. Trăiesc în prezent. Viitorul te face paranoic și trecutul plin de regrete.

Sursa foto: Arhiva personală, paginademedia.ro, realitate.net