sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCastelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate

Castelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate

Castelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate. Despre Castelul Cantacuzino s-au auzit tot felul de zvonuri în ultimele decenii. Ei bine, a venit momentul să readucem la suprafață adevărul despre acest loc minunat din Bușteni.

Castelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate

Nu de mult am vizitat castelul aflat în cartierul Zamora din orășelul Bușteni, neștiind însă prea multe despre istoria scrisă în acest loc cu adevărat superb.

Ei bine, cu ajutorul unui ghid plin de energie, am reușit să înțeleg istoria castelului Cantacuzino, și mai mult, să înlătur orice urmă de îndoială cu privire la acest palat cu priveliști nemaipomenite.

Mai jos, voi încerca să las câteva lămuriri despre trecutul acestui loc impresionant, dar și despre ce se găsește în prezent la Castelul Cantacuzino.

1. Când a fost construit și de către cine?

Castelul Cantacuzino a fost construit de către arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Lucrările de construcție au fost finalizate în 1911, castelul conțiinând cele mai luxoase elemente ale vremii respective.

Vitralii venețiene, șeminee decorate cu simboluri ale vitejiei sau foițe de aur dar și alte elemente chic timpului respectiv. Păcat însă că nu toate acestea au reușit a fi păstrate în timp.

IMG_5681

2. Ce s-a întâmplat cu castelul după instalarea regimului comunist?

Ei bine, asta e o întrebare foarte bună. Diverse voci ale poporului susțin că regimul comunist ar fi transformat castelul într-un sanatoriu. Fapt care este neadevărat!

Bineînțeles, în această perioadă multe elemente de valoare din castel au fost sustrase și acest loc a devenit o strașică ascunzătoare pentru aceștia, însă nu a existat nicio urmă de TBC cum s-a crezut până de curând.

Castelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate

3. Ce se regăsește astăzi la Castelul Cantacuzino?

După lucrările de reamenajare din 2009, acest castel a devenit un adevărat loc de popas pentru turiștii aflați în Bușteni. Nici nu poate fi vorba despre altceva.

Castelul dispune de o arhitectură frumoasă, unele elemente reușind să treacă cu bine peste cei 100 de ani de istorie, altele fiind înlocuite, însă, regăsindu-se în tablou. De priveliștea din jurul castelului nu are rost să mai vorbesc. Este într-adevăr minunată!

Castelul Cantacuzino. Între ”povești” și realitate

Nu mai zic nimic, vă las să descoperiți singuri. 🙂

sursă foto: arhivă personală

Andreea Croitoru
Andreea Croitoru
Studentă la Publicitate și Graphic Design, sunt o fire ambițioasă ce luptă mereu pentru ceea ce și-a propus. Îmi place să jonglez cu literele, simt că în scris mă pot exprima cel mai bine. Am o adevărată pasiune pentru călătorii, mi-e drag tare să descopăr locuri noi. De asemenea, cred cu tărie că viața-i frumoasă și merită trăită din plin, de aceea, încerc să mă bucur de fiecare moment.
RELATED ARTICLES

Most Popular