Cărți pe care trebuie să le citești în sezonul rece de anul acesta

0
58

Majoritatea dintre noi ne dorim să citim ceva care să ne transpună în acel „mood” de iarnă, când stăm în pat tot sfârșitul de săptămână, bem cafea sau ciocolată caldă, mai ales acum, de când a început Noiembrie. Am venit aici să vă recomand 3 cărți și 2 serii de cărți, de care eu m-am bucurat incredibil de mult.

1. The Secret History – Donna Tartt (1992)
O carte pe care eu am terminat-o acum puțină vreme, incredibil de frumoasă și interesantă, despre 6 adulți la o facultate, a căror cel mai mare interes este greaca. Aceasta va fi, într-un fel sau altul, sfârșitul unuia dintre băieți, Bunny (nu va faceți griji, nu este un spoiler, acest detaliu este menționat in prima pagina a cărții). Situația celor 5 rămași este foarte complicata, dar si interesanta de urmărit.


2. If We Were Villains – M. L. Rio (2017)
Aceasta este una dintre cărțile mele preferate si nu voi înceta niciodată să vorbesc despre ea. Am citit-o pentru prima dată în toamna de anul trecut (2021). Este povestea unor adulți tineri care merg la o facultate de teatru, dar viața le este dată peste cap după un accident vital al unui băiat din grup. Aceștia joacă doar operele lui Shakespeare, așa că dacă îți place literatura clasică, o să îți placă foarte mult această carte, deoarece multe fragmente din operele lui apar pe parcursul cărții, nu doar în timp ce personajele joacă pe scenă, ci și în viața lor de zi cu zi.


*Dacă vi se pare că descrierea seamănă foarte mult cu cea de la ‘The Secret History’, nu sunteți singurii care cred asta. M. L. Rio a fost foarte judecată când a lansat cartea, pe motiv că a copiat-o pe Donna. Mie personal mi-a plăcut If We Were Villains atât de mult, încât nu aș fi putut să mă supăr când am văzut că mai exista o carte la fel de bună si de interesanta ca aceasta.

3. The Seven Husbands Of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid (2017)
O carte care urmărește viața actriței Evelyn Hugo, despre toate greutățile prin care a trecut, despre toți soții ei si despre cum și-a găsit iubirea adevărată. Cartea este plină de sentimente reale, pe care le putem simți prin fiecare cuvânt. Evelyn a avut o copilărie grea, dar cu ajutorul frumuseții sale a ajuns o stea. Prin industria aceea și-a găsit cel mai bun prieten, și pe iubirea vieții sale, pe care a trebuit să o țină ascunsă de ochiul publicului. Dacă îți plac cărțile de dragoste, dar nu ești cel mai mare fan al lipsei de realism din majoritatea, cartea asta este perfecta pentru tine.4. Seria The Folk OF The Air – Holly Black (2018)
Trei cărți despre Jude și familia ei, in care încearcă sa se adapteze in lumea magica a regatului Elfhame si sa ajungă la putere. Majoritatea persoanelor din jurul ei erau creaturi magice, iar cei care erau muritori ca ea erau slujitori. Jude se satura de a fi fără putere si autoritate, si cu ajutorul unor prieteni, in care nu trebuie sa avem încredere maxima, ajunge pe tron, lângă regele Cardan. Jude este o persoana foarte puternica si un personaj interesant, care ne duce prin toate aventurile ei, toate luptele ei cu creaturi uriașe sau relațiile ei complicate, cu băieți, cu prieteni, dar si cu familia sa. Pe lângă cele 3 cărți, din perspectiva lui Jude, avem si o a 4-a bonus, despre Cardan si viața sa, in special copilăria grea si relația sa cu Jude. Este destul de scurta si drăguța, o încheiere perfecta a seriei.5. Seria Harry Potter – J. K. Rowlling
Nu mi s-ar fi părut corect sa nu va amintesc de aceasta serie. Copilăria multora dintre noi, o poveste palpitanta si interesanta pentru orice vârsta. Știu ca toata lumea s-a uitat la filme, si ca este mai ușor sa te uiți la ele decât sa citești cele 7 cărți, dar va promit ca se merita. Si daca le-ai citit deja, le poți recitii măcar pe preferatele tale. Este pur si simplu alt sentiment când le citești, iar filmele nu le fac dreptate. Sunt foarte ușoare, dar la fel de interesante ca întotdeauna. ‘The Harry Potter phase’ nu va trece niciodată, pentru ca povestea si personajele îmi aduc un confort incredibil.

Sursa internetBONUS – Filme + Seriale
OK nu tuturor ne place să citim. Atunci te poți uita la niște filme/seriale, de sub pătura ta călduroasa, pe lângă filmele Harry Potter (totuși majoritatea filmelor sunt făcute după cărțile cu același nume, așa ca daca mai ai nevoie de recomandări de cărți, ia-le de mai jos)
The Picture Of Dorian Gray (1890 – cartea/2009 – filmul)
Little Women (1868 – cartea/2019 – filmul)
The Hunting Of Bly Manor (2020 – seria scurt: pentru cei care isi doresc ceva mai ‘horror’)
Peaky Blinders (2013 – serial)
Gilmore Girls (2000 – serial)