cărți gratis

Cărți gratis pe 23 aprilie! Parcul Colțea din București este gazda de anul acesta a Nopții Cărților Deschise. Evenimentul este susținut de Editura Litera, care va oferi cărți gratis participanților. Dar nu e suficient să fii prezent la eveniment pentru a primi o carte. Trebuie să participi activ! (ce înseamnă asta îți explic mai jos).

Ce este Noaptea Cărților Deschise?

Noaptea Cărților Deschise este o campanie dedicată lecturii, celebrată pentru al 5-lea an consecutiv. Ideea de la baza acestui eveniment este schimbul de cărți dintre participanți și organizatori, încurajându-se astfel cititul.

De ce 23 aprilie?

Pentru că 23 aprilie este Ziua Mondială a Cărții. Este o zi cu semnificație în literatura universală: în ziua de 23 aprilie, în 1616, au murit Miguel de Cervantes (autorul celebrului roman Don Quijote de la Mancha) și William Shakespeare. Tot în ziua de 23 aprilie (1899) s-a născut Vladimir Nabokov (autor al Lolitei). Așadar, peste tot în lume ziua de 23 aprilie este ziua dedicată cărților.

Cum primești cărți gratis?

Simplu: vino la eveniment cu o carte din biblioteca ta, doneaz-o, iar Editura Litera îți oferă o carte nouă în schimbul ei. Vei contribui astfel la dotarea a 5 bibilioteci școlare din județele Dâmbovița, Olt, Vaslui, Sălaj și București, deorece cărțile donate de participanți vor fi donate acestora. Cărțile pe care Editura Litera le oferă sunt diverse: de ficțiune, non-ficțiune, dar și pentru copii. Tu te alegi cu o carte nouă, iar alții copii se vor putea bucura de cartea oferită de tine!

Când și unde?

Noaptea Cărților Deschise va avea loc duminică, 23 aprilie 2017, în Parcul Colțea din București, între orele 20:00 și 24:00. Vei avea astfel 4 ore în care poți contribui la campania de susținere a cititului!

După donație, hai la Observatorul Astronomic!

Nu numai că primești cărți gratis, dar ai și intrare gratuită la Observatorul Astronimic „Amiral Vasile Urseanu”! Cartea pe care o primești gratis în schimbul celei vechi va fi însemnată cu logo-ul Noaptea Cărților Deschise, ceea ce îți permite intrarea fără plată la Observatorul Astronimic între orele 20:00 și 01:00, în noaptea de 23 spre 24 aprilie (duminică spre luni).

Mai mult decât atât, se va organiza și o tombolă în cadrul evenimentului, cu diverse premii pentru participanți!

Ai toate motivele să nu lipsești de la acest eveniment care cu siguranță îți va face diminica mai frumoasă: contribui la educația altor copii, primești o carte nouă gratis și ai și intrare liberă la Observatorul Astronomic!

Contribuie activ la citit!

Surse info: facebook.com/Litera.ro, agerpress.ro

Sursă foto: dailybusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here