cartela pentru grupuri de călători și abonamentul anual

Mijlocul lunii octombrie vine cu noutăți din partea Metrorex. Compania de transport subteran va introduce cinci noi titluri de călătorie, printre care se vor număra și cartela pentru grupuri de călători și abonamentul anual.

Decizia vine ca urmare a aprobării ordinului 1450 al Ministerului Transporturilor. Acesta datează din 29 septembrie 2017, dar nu a fost publicat în Monitorul Oficial decât pe 10 octombrie 2017.

Care vor fi noile titluri disponibile?

  • Cartela de o singură călătorie

Dacă ți-ai dorit vreodată să plătești doar pentru o singură călătorie de metrou….ei bine, de anul acesta, vei putea să o și faci. Prima dintre cele cinci noutăți va costa 2,5 lei.

  • Cartela pentru un grup de 3 persoane

Vrei să mergi în oraș cu alți doi prieteni? Vizitezi Bucureștiul împreună cu alți oameni? Ai dat peste niște colegi când te duceai spre facultate sau muncă? Acum veți avea posibilitatea să dați mai puțini bani pentru un drum în subteran. Cât mai exact? 5 lei. Adică prețul unei cartele cu două călătorii.

cartela pentru grupuri de călători și abonamentul anual

  • Cartela pentru un grup de 4 persoane

Desigur, opțiunile pentru grupuri nu se opresc doar la 3 oameni. Metrorex va introduce și o cartelă pentru un grup de 4 persoane. Aceasta va costa 6,5 lei.

  • Cartela pentru un grup de 5 persoane

Călătorii, fie ei fideli sau nu, și turiștii vor avea la dispoziție și titluri pentru grupuri de 5 persoane. Acestea vor avea un preț de 8 lei.

  • Abonamentul anual

Abonamentele cu un număr nelimitat de călătorii săptămânale sau lunare nu sunt o noutate. Varianta anuală a acestora va intra însă în circulație pe 15 octombrie și va ajunge la prețul de 720 de lei. Adică echivalentul a 288 de călătorii.

Se vor schimba prețurile cartelelor deja existente?

Cartela pentru grupuri de călători și abonamentul anual nu vor aduce cu ele și creșteri de prețuri. Datele prezente în cadrul aceluiași document oficial arată că titlurile aflate deja în circulație nu își vor schimba costurile.

surse foto: digi24.ro, stirileprotv.ro

surse info: stirileprotv.ro, legislatie.just.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here