Carlito’s Way: Cand viata nu-ti mai apartine

  0
  296

  Celebrul actor Al Pacino a împlinit acum câteva zile 74 de ani și de aceea m-am gândit că ar fi bine să vă prezint un film incitant în care protagonistul este chiar el.

  carlitos-way-236557l-imagine

  Carlito’s Way sau Visul lui Carlito este o adaptare cinematografică după cele două romane ale lui Edwin Torres, Carlito’s Way și After Hours, care a apărut în anul 1993. Lungmetrajul, regizat de Brian de Palma, este o dramă plină de acțiune, dar care reușește să atingă coarda sensibilă a spectatorilor.

  Într-un tribunal din New York-ul anilor ’75, Carlito Brigante, un cunoscut traficant de droguri, este eliberat din închisoare datorită avocatului său David Kleinfeld, interpretat de Sean Penn. Acesta s-a folosit de unele greșeli pe care procurorul le-a făcut în timpul anchetei pentru a-și scăpa prietenul de pedeapsa întreagă pe care o avea de executat.

  carlitos-way-679455l-imagine

  Filmul se deschide cu discursul înflăcărat al lui Carlito care afirmă cu hotărâre că cei cinci ani petrecuți în spatele gratiilor l-au schimbat. Acesta promite solemn că nu o va mai lua pe căi greșite și că va renunța la viața periculoasă. Visul său de a merge în Bahamas și de a se alătura unei afaceri cu mașini de închiriat pare o glumă foarte bună pentru cei care îl cunosc. Dar ca să poată să facă acest pas, îi mai trebuie doar 75.000 de dolari! Acesta este și motivul pentru care devine coacționar la un club de noapte, fiind conștient că trebuie să evite necazurile. Dar problemele încep tocmai de-aici, mai ales că nu poate să-și refuze prietenul atunci când acesta este foarte aproape de a-și pierde viața.

  Nimic nu mai este la fel în cartierul său, legile nescrise ale mafiei nu mai sunt aceleași, iar din dorința de a găsi un refugiu, o caută pe Gail (Penelope Ann Miller), cea care i-a fost iubită înainte de condamnare. Cei doi își reiau relația, Carlito promițându-i că viitorul alături de el va fi unul altfel.

  Un film de acțiune cu băieți răi, în care prietenia durează atât cât ține interesul personal. O lume din care nu poți ieși așa de ușor și care te învață că viața ta înseamnă moartea celuilalt.

  Este greu pentru Carlito să își lase trecutul în urmă, e prea târziu să-și conteste existența. Cu toate că are alte planuri, evenimentele se precipită și alți oameni ajung să îi controleze viața.

  [youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=f7Jw2F77GCI[/youtube]

  Vizionare plăcută!

  Sursă foto: cinemagia.ro