Cariera în asigurări sau stand-up? Află cum le îmbină Ioana State și ce îți recomandă

0
2178
cariera în asigurări

Cu Ioana am mai stat de vorbă și în trecut, pentru că postările ei amuzante și acide de pe Facebook ne-au atras atenția. Ironizând diverse categorii de oameni, precum cei care nu scriu corect gramatical, cei care sunt needucați sau cei care se cred ,,șmecheri”, Ioana a început să aibă din ce în ce mai multe persoane care o apreciază în mediul online. Cei mai mulți dintre noi o știm pentru glumele de pe Facebook, însă, în interviul de mai jos, am vorbit cu ea despre latura mai ,,serioasă” din viața ei, adică despre cariera în asigurări pe care o are.

Astfel, am aflat că există un program gratuit pentru tinerii care vor să înceapă o carieră în asigurări, iar Ioana ne-a spus cam tot ce ar trebui să știi despre el.

  1. Ești foarte activă în mediul online, dar cum se împarte timpul tău pe lângă postările zilnice și între spectacolele de stand-up comedy?

Sunt în priză mai tot timpul, cum s-ar spune. Nu fac doar stand-up, lucrez și în asigurări.

2. Să vorbim despre Ioana State ca broker de asigurări sau ca stand-up comedian? În care latură te regăsești mai mult și de ce?

Sunt două lucruri care se îmbină foarte bine. Spectacolele sunt în a doua parte a săptămânii. iar în primele zile mă ocup de lucrurile curente. Eu am lucrat încă din primul an de facultate și îmi place ideea de a aparține unui colectiv. La fel cum în partea cu stand-up-ul suntem cumva ca o gașcă, și în asigurări am o echipă în care mă simt foarte bine

3. Te folosești de umor în jobul pe care îl ai? Dacă da, cum te ajută?

Buna dispoziție mă ajută în general în tot ce întreprind, sunt o persoană veselă, pozitivă și caut să mențin o stare de bine și în cercurile mele.

4. Mi-ai spus că ești implicată într-un proiect de dezvoltare a tinerilor. Care este scopul lui și despre ce este vorba mai exact?

Da, proiectul se numește BEGIN WITH GLOBASIG, fiind inițiat și susținut de către Globasig Broker. Scopul acestui program este de a susține tinerii care vor să își înceapă o carieră în asigurări. Programul le oferă suport și consultanță atât pe durata școlarizării, cât și după finalizarea etapei de profesionalizare. La final vor face parte din echipa Globasig.

5. De ce ai ales să te implici în acest proiect?

Sunt mai multe considerente și le redau pe rând. Primul argument este faptul că activez deja în acest domeniu și știu că se poate. Primul meu job part-time a fost în asigurări. Totodată, cunosc situația multor tineri din generația mea care se confruntă cu cerințele legate de experiența profesională la angajare, odată cu finalizarea studiilor. De altfel, știind că sunt urmărită de mulți tineri pe rețelele online, am fost bucuroasă și încrezătoare încă de la început să le aduc în atenție această oportunitate. Rezultatele, prin interesul manifestat și prin cei care s-au înscris deja, nu au întârziat să apară.

Cariera în asigurări – primii pași pe care trebuie să îi faci

6. Care sunt avantajele pe care le au tinerii care se înscriu la acest program?

Au șansa de a intra în acest domeniu prin intermediul unui program unic de acest tip, fără niciun fel de cost pentru ei. Globasig este primul broker din România care investește în educația și formarea tinerilor. De asemenea, văd lucrurile și din perspectivă personală, pentru că eu, atunci când am început, am pornit pe cont propriu, fără a dispune neapărat de un mediu de profesioniști care să mă îndrume și să mă formeze.

7. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se înscrie? Se face o selecție sau oricine se înscrie devine implicit participant?

Trebuie să fi împlinit 18 ani, iar ca studii, să aibă minim BAC-ul. Înainte de a se face înscrierea, ne și întâlnim cu cei interesați, pentru a avea o discuție mai elaborată despre ceea ce presupune activitatea de asistent în brokeraj. Ulterior, decidem împreună cu ei dacă se merge mai departe. Prima etapă, de profesionalizare, durează maxim două luni, asta și în funcție de timpul pe care îl alocă pentru pregătire.

8. Cum și unde se pot înscrie cei interesați de program? Care este rolul tău în cadrul proiectului?

Eu sunt principala persoană de contact, fiind și coordonatorul proiectului. Separat de conturile de socializare, unde și popularizez programul în mod regulat, cei interesați îmi pot scrie pe adresa de mail ioana.state@globasig.ro, sau pot suna\scrie la numărul de telefon 0748141416.

Momentan, Begin With Globasig se desfășoară pe București, Ilfov, Sibiu și Constanța. În viitor, urmează să-l extindem din punct de vedere teritorial.

9. Ce presupune participarea la program din partea celui care tocmai s-a înscris?

Dorință, încredere, voință și disponibilitatea de a-și aloca timp pentru a accesa platforma de curs. Asta în primă fază; dar și seriozitate.

10. Tu deja ai o carieră în asigurări. Să presupunem, însă, că nu lucrezi și afli acum de acest program. Te-ai înscrie la el? Dacă da, de ce?

Păi eu m-aș înscrie și dacă aș avea un job, pentru că poți activa în asigurări în paralel cu orice alt tip de activitate. M-aș înscrie pentru flexibilitatea pe care o aduce această industrie, dar și pentru șansa de a mă dezvolta, de a cunoaște oameni noi și de a construi ceva. În cunoștință de cauză, pentru echipa care reprezintă Globasig Broker.

11. Un sfat/mesaj pentru cititorii noștri?

Am auzit la un moment că ,,nu contează cum începi, contează cum continui”… Sunt parțial de acord cu ea, contează cum începi, dacă începi cu Globasig!

Dacă vrei să îți începi cariera în asigurări, nu trebuie să ratezi oportunitatea pe care acest program o oferă.

Dar nu totul este despre cifre și asigurări în viață și vrem să ne și relaxăm. Am rugat-o pe Ioana să îmi spună și care sunt filmul, cartea și melodia preferate. Am aflat că filmul ei preferat este The invisible guest și că Epoca dezinformării este cartea care i-a plăcut cel mai mult. Dance woth the wolves este melodia ei favorită.

Sursă foto: https://www.facebook.com/state.ioana, www.turismmarket.com