Tu ai card de student?

  0
  559

  EURO26Nu știu dacă vouă vi s-a întâmplat, dar eu personal m-am lovit din ce în ce mai des de întrebarea: „Aveți card Euro26? ”, la achiziționarea biletelor de intrare la diferite obiective turistice. La început acest lucru mi s-a întâmplat când eram plecată în vacanță în străinătate, dar am observat că acum și la noi a apărut acest trend numit card Euro26. Astfel am decis să aflu mai multe în legătură cu misteriosul card de care toată lumea a început să menționeze.

  Căutarea mea a început evident pe Google, de unde am dat și de pagina web oficială. Cardul există în două variante (Euro26 Clasic și Euro 26 Student) și este destinat persoanelor cu vârsta sub 30 ani. Cel dintâi tip este destinat tuturor persoanelor cu vârsta aflată sub 30 de ani, indiferent de statutul acestora, în timp ce cardul Euro26 Student este pentru liceeni și studenți. Diferența dintre cele două carduri constă în faptul că cel de-al doilea oferă și recunoașterea statutului de student al posesorului.

  Indiferent de tipul de card ales, acesta oferă posesorului reduceri sau, în unele cazuri, chiar gratuități, în cele 42 de țări membre ale rețelei europene European Youth Card Association. Din păcate, până acum cardul a fost prea puțin promovat la noi în țară, prea puțini studenți știu de existența lui și avantajele oferite de deținerea lui. Printre acestea se numără reduceri semnificative la obiective turistice precum Muzeul „K.H.Zambaccian”, Muzeul „Theodor Pallady”, Muzeul Istoric, Muzeul Literaturii Române etc.

  Pentru a intra în posesia unui Euro26 nu aveți nevoie decât de o poză tip buletin și completarea unei cereri de emitere. Documentele se depun la unul dintre centrele care eliberează un astfel de card.

  Pentru mai multe informații există și o pagină web dedicată cardului Euro 26 în România: euro26.ro. Tot acolo veți găsi și lista completă a reducerilor oferite atât în România, cât și în celelalte țări, dar și mai multe informații despre acest proiect și a țărilor participante.

  Un alt card recunoscut la nivel internațional este cel oferit de Asociația ISIC, membră a confederației World Youth & Student Educational Travel Confederation. Aceste carduri sunt de trei tipuri: Cardul Internațional de Identitate pentru Studenți, Cardul Internațional de Identitate pentru Profesori și Cardul Internațional de Călătorii pentru tineri. Toate funcționează în baza acelorași principii ca și Euro 26, acordând posesorilor acces la reduceri de prețuri facilitate de mai multe companii, mai ales în servicii legate de călătorii, cum ar fi bilete de avion, tren sau autobuz, închirieri de autovehicule sau pentru cazare. Alte reduceri practicate în legătură cu acest card sunt cele la muzee și manifestări culturale, precum și la baruri sau restaurante. Pe pagina oficiala de web isic.ro veți găsi toate instituțiile și companiile participante.

  Redactor: Andreea Homițchi

  Foto: ziptravel.bg