Caravana NexT începe de la Piatra Neamț

0
83

Bagajele  pentru aventura Caravana NexT 2015 sunt pregătite. Vă dăm întâlnire în cinematografe răsărite peste noapte pe pajiști,  în parcuri, păduri și grădini din orașele voastre pentru picnic și cinema sub clar de lună. Nouă orașe, câte două seri de proiecție în fiecare dintre ele  și peste 30 de filme în valiză.

Sâmbătă, 8 august, Caravana ajunge la Piatra Neamț, primul oraș de pe traseul de anul acesta. și oprește  la Ștrandul Tineretului, unde vă așteptăm să ne bucurăm împreună de două seri de proiecții în aer liber.

Pornim caravana cu o seară în care ne amuzăm. Next Comedy Night este programul pregătit pentru sămbătă, 8 august, în Piatra Neamț. Iată câteva filme din selecție:

 • Minitrip” (r. Jean-Michel Vovk, 2008, Belgia, 17’) este o mică cronică a unui dezastru anunţat despre drumul haotic al echipei naţionale de bowling a Albaniei pierdută în lumea interlopă a Bruxelles- ului clandestin.
 • Ștefan” (r. Stanca Radu, 2007, România, 13’) vorbește despre rolul predestinat al voievodului Ştefan cel Mare care devine centrul universului pentru un băieţel care se pregăteşte pentru o serbare.
 • Cel mai trist băiat din lume”/ „The saddest boy in the world” (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’) spune povestea lui Timothy Higgins, cel mai trist băiat din lume, care se pregătește să se spânzure la petrecerea dată în cinstea cele de-a noua aniversări ale sale.
 • Lord” (r. Adrian Sitaru, România, 2009, 21’) e despre Toni care, cu toate că urăște câinii, își câștigă viața adunându-i pe cei pierduți și apoi șantajându- le stăpânii, pentru sume frumușele de bani.

Duminică, strecurăm puțină dragoste în program. Iată câteva filme din NexT is Love:

Micul Cuceritor_foto

 • Micul cuceritor”/ “Petit bonhomme”/ “Little man” ( r. Victor Rodenbach & Hugo Benamozig, Franța, 2013, 13’): într-o după-amiază la piscină, Henri, în vârstă de 9 ani, se hotărăște să urmărească sfatul tatălui său de-a o seduce pe micuţa Rachel, de care este îndrăgostit nebunește.
 • 97%” (r. Ben Brand, Olanda, 2013, 8’): printr-o aplicaţie pe telefon, Bert primeşte mesaj că fata visurilor sale se află în apropiere. Acum nu trebuie decât să o găsească înainte ca metroul să ajungă la capătul liniei.
 • Adulți”/ “Grown ups”/ “Casitas” (r. Javier Marco, Spania, 2014,  10’):  Carlos şi Marta, amândoi de 35 de ani, trăiesc viaţa la care au visat dinto deauna: au o casă cu curte, un câine şi aşteaptă chiar şi un copil … dar, de fapt, nu există viaţă perfectă.
 • Tanghi Argentini” ( r. Guido Thys, Belgia, 2006, 14’): un funcționar  neîndemânatic are doar  câteva zile să se transforme într-un maestro al tangou-ului.

După Piatra Neamț, Caravana oprește la Iași pe 10 și 11 august, unde ne întâlnim cu cinefilii la Parc Palas. Ne întindem păturile pe iarbă verde și timp de două seri ne bucurăm  împreună de filmele scurte de la  Oscars Night și NexT is Love.

Iată câteva filme din programul Oscars Night:

 • Telefonul”/”The Phone Call” (r. Mat Kirkby, Marea Britanie, 2013, 20’), povestea unei femei care lucrează la un centru pentru situații de criză și care primește un telefon de la un bărbat mai în vârstă cu tendințe de sinuciere.
 • Lampa tibetană”/”La Lampe au Beurre de Yak”/”Butter Lamp” (r. Hu Wei, China/Franța, 2013, 15’) e despre un fotograf și asistentul său care fotografiază locuitorii unui sat tibetan.
 • Boogaloo și Graham”/”Boogaloo and Graham” (r. Michael Lennox, Marea Britanie, 2014, 14’): James și Malachy primesc doi pui de găină de la generosul lor tată, pe care acum trebuie să-i crească.
 • Parvaneh” (r. Talkhon Hamzavi, Elveția, 2012, 24’): o adolescentă din Afganistan, care trăiește într-un centru de refugiați din Elveția, nu reușește să trimită bani familiei ei și o roagă pe o tânără elvețiancă să o ajute.

Periplul prin Moldova continuă pe 12 și 13 august la Târgu Neamț, în Parcul Central unde vă așteptăm la NexT Comedy Night și la NexT Romanian Shorts. Programul dedicat scurtmetrajelor românești cuprinde: “Muzica în sânge” (r. Alexandru Mavrodineanu, România, 2010, 16’), “Valuri” (r. Adrian Sitaru, România, 2008, 17’0, „Pui de somn” (r. Paul Mureșan, România, 2014, 5’), „Să mori de dragoste rănită” (r. Iulia Rugină. România, 2014, 17’), „Golanii” (r.  Bogdan Drumea, România, 2015, 16’), „Nunta lui Oli” (r. Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22’) și „De azi înainte” (r. Dorian Boguță, România, România, 36’).

Itinerariul complet al Caravanei NexT 2015: Piatra Neamț (8-9 august), Iași (10-11 august), Târgu Neamț (12-13 august), Târgu Mureș (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrița (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) și Brașov (26-27 august). Caravana se întoarce în București pe 29 august pentru o proiecție specială in Grădina A2. Și în acest an, accesul la proiecțiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit. Mai multe detalii pe: http://caravananext.ro/

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.