Caravana Muzeelor dezvăluie secrete ale muzeelor bucureștene Temele de lucru pentru luna august

    0
    65

           Activitățile Caravanei Muzeelor din prima săptămână a lunii august oferă copiilor ocazia unei „vizite neobișnuite”, la Casa Memorială Gheorghe Tattarescu, muzeu care nu este deschis publicului larg. Proiect de educație muzeală aflat la ediția a V-a, Caravana Muzeelor cuprinde anul acesta opt muzee din structura Muzeului Municipiului București. Pe durata vacanței de vară, timp de o lună și jumătate, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani pot descoperi, într-o manieră interactivă și amuzantă, tehnici artistice, clădiri fascinante, opere de artă valoroase și aspecte ale vieții de zi cu zi a bucureștenilor din alte veacuri.

    Imagine Atelier Caravana Muzeelor 1

                Pornită în data de 13 iulie, caravana a poposit deja la trei muzee și a primit peste 170 de participanți. La Muzeul Theodor Aman copiii au descoperit tehnicile folosite de către un mare pictor român chiar în spațiul care i-a servit drept casă și atelier, experimentând tehnica linogravurii și pictura cu acrilic. La Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macoviei, creațiile Ligiei au oferit inspirație pentru lucrări de pictură și ilustrație de carte, iar la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck temele Animale și plante din Grădina Paradisului și Peisaje de vară au fost explorate pornind de la picturile Ceciliei Storck.

    Imagine Atelier Caravana Muzeelor 2

                În săptămânile următoare, copiii vor avea ocazia să exploreze secretele din Casa Memorială Gheorghe Tattarescu, să cunoască activitatea științifică a savantului Victor Babeș și colecția familiei sale, să înțeleagă moda, arta și arhitectura din alte veacuri prin intermediul obiectelor valoroase din expozițiile „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic” și „Timpul Orașului”, deschise la Palatul Suțu, urmând apoi să descopere viața și colecția de numismatică a familiei Maria și Dr. George Severeanu în clădirea în care aceștia au locuit. În ultima săptămână, educatorii muzeali ai Caravanei așteptă copiii într-un muzeu surpriză. (31 august – 2 septembrie)

    Imagine Tattarescu

                Activitățile Caravanei se desfășoară în zilele de miercuri, joi și vineri, începând cu ora 10:00, în fiecare săptămână la un alt muzeu. Taxa de participare este de 10 lei/ședință pentru fiecare copil. Înscrierile se pot face la adresacaravana.muzeelor@gmail.com sau la nr. de tel. 0372 892 980, pentru una sau mai multe zile.

     

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.