marți, octombrie 3, 2023
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruCaravana Metropolis - cinema in aer liber ajunge la Fagaras si Rasnov, ...

Caravana Metropolis – cinema in aer liber ajunge la Fagaras si Rasnov,  intre 18 – 23  iulie

Caravana Metropolis – cinema in Aer Liber ajunge, in sezonul de anul acesta, si la Fagaras, in Parcul Central (Piata Republicii), intre 18 – 20 iulie, si la Rasnov, in Piata Unirii, in perioada 21 – 23 iulie. Programul va include o selectie diversa de filme, de la productii internationale de succes, premiate la festivaluri prestigioase, pana la filme romanesti. Intrarea la proiectii este libera in limita locurilor disponibile iar toate detaliile se gasesc pe pagina de Facebook.

Selectia oficiala reuneste cele mai apreciate productii lansate in ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Venetia si San Sebastián, la Globurile de Aur, Premiile BAFTA si chiar la Oscar. Filmele vor putea fi vizionate de la ora 21:30 iar programul este:

Fagaras, Parcul Central (Piata Republicii):

Marti, 18 iulie – Nunti, botezuri, inmormantari, 2022 (Romania, 2022 r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, serban Pavlu, Anca Sigartau. Detalii: comedie, 121 min.)

Sinopsis: Cum e sa-ncerci sa castigi un milion de euro si sa te alegi cu un milion de belelele? Nu-ti ramane decat sa incepi sa platesti polite la ocazii festive: nunti, botezuri, inmormantari.

Trailer: https://youtu.be/WJpYxQxg94I

Miercuri, 19 iulie – Jucarie noua / Le nouveau jouet (Franta, 2022, r. James Huth, cu: Jamel Debbouze, Daniel Auteuil, Alice Belaïdi, Simon Faliu, Anna Cervinka. Detalii: AG, comedie, 112 min.).

Sinopsis: Sami traieste fericit intr-un cartier din suburbii alaturi de sotia sa, care asteapta un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajeaza ca paznic de noapte intr-un magazin cu produse de lux, detinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franta. De ziua fiului sau, Alexandre, Philippe inaugureaza raionul de jucarii al magazinului si ii spune acestuia ca poate lua orice isi doreste. Alexandre il alege pe Sami drept noua sa jucarie.

Filmul este inspirat de comedia clasica „Le Jouet” din 1976, regizata de Francis Veber.

Trailer: https://youtu.be/DaJNaLZICcQ

Joi, 20 iulie – D-na Harris cucereste Parisul / Mrs. Harris Goes to Paris (UK, Canada, Franta, Ungaria, Belgia, 2022, r: Anthony Fabian. Detalii: AG, comedie, 115 min. Nominalizat la Premiile Oscar si BAFTA pentru Cele mai bune costume si nominalizat la Globurile de Aur pentru Cea mai buna actrita intr-o comedia sau musical).

Sinopsis: Italia, 1980. O menajera vaduva din Londra anilor ’50 se indragosteste nebuneste de o rochie Dior haute-couture si decide ca trebuie sa aiba si ea una. Face sacrificii si porneste spre Paris, decisa sa-l cucereasca cu umorul ei nebun, energia ei nestavilita si pofta de viata asa cum nu vezi decat atunci cand viata se decide sa-ti acorde a doua sansa.

Trailer: https://youtu.be/iO9JcPbbmAA

Rasnov, Piata Unirii:

Vineri, 21 iulie – Iluzii pierdute / Illusions perdues (Franta, Belgia, 2021, r. Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cécile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan. Detalii: N15, drama, 149 min. Nominalizat la Festivalul de Film de la Venetia si la Premiile Goya pentru Cel mai bun film si castigator al Premiului César pentru Cea mai buna imagine, Cel mai bun decor si Cel mai bun scenariu adaptat).

Sinopsis: Lucien, un tanar poet in Franta secolului al XIX-lea, cu mari sperante si visuri, se indragosteste nebuneste de baroneasa Louise de Bargeton, iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiti fug la Paris, unde Lucien incearca sa se afirme. Abandonat in scurt timp de baroaneasa si falit, tanarul Lucien va descoperi, in Parisul pe care şi l-a dorit cu atata ardoare, o lume unde orice si oricine poate fi cumparat. Isi va regasi el drumul spre idealurile de la inceput?

„Iluzii pierdute” este o adaptare dupa romanul omonim al lui Honoré de Balzac.

Trailer: https://youtu.be/6Tg4KClNRPU

Sambata, 22 iulie – Triunghiul tristetii / Triangle of Sadness (Suedia, Marea Britanie, SUA, Franta, Grecia, r: Ruben Östlund, cu: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben. Detalii: AP 12, drama, 150 min. Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu si Cea mai buna regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu si la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical).

Sinopsis: Carl si Yaya, un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitati intr-o croaziera de lux pentru oameni super-bogati, dar de o moralitate indoielnica. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar si un alcoolic care citeaza din Marx si care este chiar capitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la inceput parea poza perfecta de Instagram se transforma intr-un spectacol grotesc.

Trailer: https://youtu.be/UPDPlKHeuVQ

Duminica, 23 iulie – Jucarie noua / Le nouveau jouet (Franta, 2022, r. James Huth, cu: Jamel Debbouze, Daniel Auteuil, Alice Belaïdi, Simon Faliu, Anna Cervinka. Detalii: AG, comedie, 112 min.).

Sinopsis: Sami traieste fericit intr-un cartier din suburbii alaturi de sotia sa, care asteapta un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajeaza ca paznic de noapte intr-un magazin cu produse de lux, detinut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franta. De ziua fiului sau, Alexandre, Philippe inaugureaza raionul de jucarii al magazinului si ii spune acestuia ca poate lua orice isi doreste. Alexandre il alege pe Sami drept noua sa jucarie.

Filmul este inspirat de comedia clasica „Le Jouet” din 1976, regizata de Francis Veber.

Trailer: https://youtu.be/DaJNaLZICcQ

„Caravana Metropolis- cinema in aer liber” este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, membru in reteaua Europa Cinemas. Proiect finantat de Consiliul Judetean Brasov. Co-finantat de Centrul National al Cinematografiei. In parteneriat cu Casa de Cultura a Municipiului Fagaras si cu Primaria orasului Rasnov.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular