Căpitan în bucătarie sau cum să gătești căpitănește

0
983

 “Bine ați venit la bord!” Cu această urare și-a primit Camelia Căpitanu invitații luni, 13 octombrie, la ceainăria Green Tea. O zi cu dublă semnificație pentru Camelia, care a împlinit frumoasa vârstă de 25 de ani și a lansat propria emisiune de divertisment, numită Căpitan în bucătărie.

Am savurat primul episod la propriu, pentru că al nostru Căpitan și-a așteptat prietenii cu tartele prezentate în video. Și pentru că ne-a plăcut mult naturalețea Cameliei, entuziasmul celor din echipa Căpitanului în bucătărie și mini-tartele delicioase, am decis să-i adresez câteva întrebări.

1. Spune-mi, te rog, cinci cuvinte care definesc Căpitanul.

Ambiție. Entuziasm. Zâmbet. Încredere. Viață.

2. De când această pasiune pentru gătit? Încă din copilărie cochetai cu tartele și aromele sau este o pasiune descoperită recent, printre pauzele de la filmări sau după vreo ședință foto?

Pasiunea pentru gătit s-a potrivit foarte bine cu o altă pasiunea de-a mea: și anume, aceea de a crea diferite stări, emoții, chiar momente de care cineva, la un moment dat, să își aducă aminte zâmbind. Pentru că asta se întâmplă de fapt la Căpitan în Bucătărie – cu fiecare rețetă pe care o pregătesc, ”gătesc” un prilej de petrecere a timpului cu Poftă  de Viață. Și spun asta fiindcă eu n-am întâlnit încă o persoană care să nu se bucure atunci când servește o mâncare bună.

Iar ca să revin la întrebarea legată de copilărie, să știi că așa e – îmi plăcea să mă joc în bucătărie cu aromele încă de pe atunci, dar nu îmi imaginam că voi avea o emisiune în care să prepar mâncarea. Pe vremea aceea știam doar că vreau să fiu jurnalist, să lucrez în televiziune, și iată că după ce am învățat cum se face o emisiune, din experiența proiectelor în care am lucrat în trecut, am început acum să pun în aceeași oală (că tot suntem în bucătărie) mai multe pasiuni, pentru un singur proiect: televiziunea, actoria și bucătăria.

3. Rețetele sunt create de tine sau reinventate după feluri de mâncare mai vechi? Revista noastră se adresează studenților, așa că te întreb dacă te-ai gândit la cateva rețete speciale pentru programul și bugetul unui student.

Mie îmi place să experimentez destul de mult în bucătărie, așa că rețetele sunt fie inventate de mine, fie adaptate. Vom avea episoade ale emisiunii în care vom prezenta rețete pentru fiecare moment al zile – mic dejun, prânz, cină, și așa fiecare își poate alege ce rețetă consideră că e potrivită, după buget și stil de viață.
Uite, acum mi-ai amintit de momentele când eram în facultate și ne strângeam la unul dintre colegi pentru a găti – ne simțeam foarte bine împreună și ne costa mai puțin decât o ieșire în oraș, pentru că fiecare contribuia cu ceva. S-au legat prietenii ”la făcut clătite”, pe care le păstrez și în ziua de azi.

10616144_357643217728727_5747792839988840566_n

4. Mâncarea ta preferată care este și de ce?
Mi-ar fi mai ușor să îți spun ce nu îmi place să mănânc, decât să aleg ce îmi place mai mult, pentru că sunt multe feluri de mâncare care îmi plac! De obicei contează ”ce poftă am”. Dar dacă e să aleg un gust preferat.. atunci mă opresc la vinete, pe care îmi place să le gătesc și servesc în toate formele posibile (făcute la cuptor și umplute cu carne de vită, pane, salată de vinete etc.) și brânzeturi.
Apropo de pofte, pot să îți mai spun că noi vom lansa chiar în cadrul emisiunii o rubrică numită ”Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești”, în care vom explica, din punct de vedere psihologic, de ce ni se face poftă de anumite mâncăruri. Informațiile vor fi oferite de colega mea, Cătălina Olteanu (trainer & psiholog), dar mai multe detalii vom vedea în următorul episod.

5. Se spune că este nevoie de puțină sare și piper în viața noastră pentru a-i da gust și a o simți din plin. Spune-mi care este condimentul tău preferat, acela care dă un plus de savoare mâncărurilor marca „Căpitan în bucătărie”.

Aici am două răspunsuri 🙂

În primul rând, savoarea oricărui fel de mâncare vine chiar dinmodul în care pregătești mâncarea. Trebuie să îți placă, să te bucuri de felul în care se împletesc aromele în bucătărie, pentru ca mai apoi să vezi fericirea de pe chipul celor pe care îi așezi la masă.

Apoi, mi-a plăcut mereu să folosesc arome proaspete, care se simt foarte bine din verdețuri – care devin ”preferate” în funcție de ce aleg să gătesc.

 6. Am văzut primul episod și mi-a plăcut mult naturalețea cu care vorbeai și felul jucăuș prin care preparai tartele. Sunt curioasă când va apărea următorul episod și ce alte surprize ne pregătești!

Mulțumim pentru feedback-ul pozitiv! Al doilea episod Căpitan în Bucătărie va fi postat online luni, 20 octombrie, de la ora 20:00, și va putea vizionat pe site-ul meucontul de facebook și contul de youtube.
Despre episodul de luni vă pot spune că va avea gust de vizită la bunici, pentru că locația, povestea și rețetele sunt desprinse dintr-o atmosferă tare frumoasă. Pentru moment atât  pot să dau din bucătărie.

7. Cu cine vei mai sta la povești spuse pe marginea farfuriei la rubrica „Ghici cine vine la masă?”

Avem în fiecare ediție un invitat de la care putem să și învățăm câte ceva, care prin ceea ce face, ne poate inspira și pe noi să trecem apoi la fapte. Mie îmi place să spun că hrănesc, într-un fel, creativitatea invitaților mei, pe care îi veți descoperi urmărind Căpitan în Bucătărie.

Vă promit că mereu vor fi persoane interesante, pe care ne vom bucura să le cunoaștem și altfel, de ce nu stând pur și simplu la masă și purtând o discuție ca între prieteni!

 10606617_361487900677592_1142430309965279197_n

Nu ne rămâne decât să-i urăm mult success Cameliei cu privire la acest nou proiect, să-i urmărim emisiunile și să încercăm savuroasele rețete!

Acesta este un proiect independent, care a pornit de la o idee a Cameliei. Acesta prepară felurile de mâncare, ajutată de echipă. Modalitatea de prezentare a rețetelor este una relaxată, spusă cu zâmbetul pe buze. Emisiunea are o frecvență săptămânală, fiind postată în fiecare seară de luni în mediul online.

Sursă foto:  The Storyalist – A Photographic Love Affair