Bateriile laptop-urilor nostre nu durează pentru totdeauna. Pe măsurムce utilizăƒm laptop-ul, aceasta se va degrada, iar durata de viaţムa acesteia va scădea în timp. Este un proces gradual și vom observa acest lucru abia atunci când laptopul nostru are o independenţă vizibil mai micムdecât atunci când a fost achiziționat. În cele din urmă, suntem nevoiți să schimbăm bateria laptop-ului sau să ne achiziționam un nou dispozitiv.

Dacă nu sunteți foarte conectați cu domeniul tehnologic, dar optați pentru reducerea costurilor, specialiștii service-ului Laptop Garage se pot ocupa de înlocuirea bateriei dumneavoastră. Înainte de aceasta, însă, poți verifica sănătatea bateriei laptop-ului cu ajutorul unor instrumente, precum „Battery Info View” de la NirSoft. Acesta nu necesită instalare și odată accesat fișierul executabil, acesta se actualizează cu informații despre baterie la fiecare 30 de secunde. Dacă dețineți un MacBook, prin simpla apăsare a butonului „Option” și un click pe iconița bateriei, puteți verifica starea bateriei dispozitivului.

V-aţi întrebat când este momentul să schimbați bateria laptop-ului dumneavoastră? Dacă bateria se află la o capacitate de 50% din cea inițială, de exemplu, poate fi un moment potrivit. Depinde de activitatea dumneavoastră și nevoia de a avea un laptop cu o independență cât mai mare. Dacă sunteți mulțumit de comportamentul laptop-ului, puteți amâna schimbarea bateriei, dar nu uitați că aceasta se va degrada din ce în ce mai mult.

Unii specialiști susțin că este necesară schimbarea bateriei după 18-24 de luni de la prima utilizare sau după aproximativ 300 de cicluri de reîncărcare. Această ultima variantă poate fi ușor estimată luând în calcul numărul mediu de reîncărcări pe săptămână, pe care îl înmulțiți cu numărul săptămânilor în care ați folosit bateria.

Dacă, însă, ați observat un declin brusc al capacității bateriei, ar fi de preferat să apelați la un service de baterii pentru laptop-uri și să o schimbați. Chiar dacă pare o acțiune simplă, aceea de a înlocui bateria laptop-ului, este important să mergeți la un specialist pentru a vă ajuta să alegeți un produs conceput special pentru dispozitivul dumneavoastră. În acest fel, vă veți bucură de o baterie nouă, la capacitate maximă. Schimbarea bateriei este necesară și atunci când laptopul se închide automat la întreruperea alimentării electrice.

De asemenea, acordați atenție și supraîncălzirii, descărcării mult mai rapide față de informațiile afișate în dreptul iconiței bateriei sau încărcării prea lente a acesteia.

Laptop Garage oferă serviciul de constatare şi diagnoză gratuit pentru orice tip de laptop, indiferent dacă se optează sau nu pentru o reparație în service-ul Laptop Garage. Pentru servicii și informații suplimentare puteți accesa www.laptopgarage.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here