Când derby-ul a redevenit derby

Pentru un suporter al uneia dintre echipe, un meci Steaua – Dinamo este un eveniment special, un moment unic. Acest meci are implicaţii nu doar sportive, ci şi sociale. Românii se împart în două, prietenii îşi împart ironii, iar stadionul se umple de fiecare dată. Ziua meciului este o zi specială. Unicul derby este meciul care face cea mai mare audienţă. Despre meciul ăsta se vorbeşte încă o săptămână de la terminarea lui. Abia aştepţi să vezi duelul galeriilor, duelul coregrafiilor, mesajele ironice care se aruncă dintr-o tabără în alta.

Episodul 164 din derby-ul României la fotbal a fost unul care şi-a meritat numele. Steaua şi Dinamo s-au confruntat în semifinalele Cupei României pe Naţional Arena într-o atmosferă frumoasă. Marele meci a oferit de data aceasta toate elementele specifice unui meci de gală: goluri multe, faze spectaculoase şi jucători care au dat totul pe teren.

calerie

Bucureşti, 20 aprilie, vreme uşor ploioasă. Începe meciul. Stadionul Naţional este doar pe jumătate plin. Încep emoţiile.

Stadionul erupe atunci când Steaua deschide scorul după o fază superbă prin Enache. Apoi Bourceanu primeşte direct cartonaşul roşu după un fault dur şi jocul se schimbă complet. Dinamo începe să joace şi reuşeşte egalarea prin Ekeng cu un şut  de la  mare distanţă. La un minut după, o acţiune a lui Adi Popa face că Steaua să înscrie din nou prin Alexandru Chipciu. Stadionul este în picioare ȋnca odatǎ. Cu o galerie extraordinară, care nu a încetat niciun moment să cânte, Dinamo trece la conducerea jocului şi forţează egalarea şi calificarea. Şi a venit. După o fază în care s-a tras de trei ori la poarta Stelei, Pulici înscrie golul calificării şi intră în istorie şi în memoria suporterilor dinamovişti. Peluza câinilor erupe. Finalul a fost unul dominat de Dinamo care putea să mai înscrie. La final, steliştii au acuzat prestaţia arbitrului central Cristi Balaj. Dar istoria nu va mai reţine aceste lucruri.

1

Dinamo nu a pierdut niciodată în fața Stelei sezonul acesta în 6 meciuri şi reuşeşte o calificare în finala Cupei României. Steaua este tot mai departe de titlul de campioană şi astfel pierde şi Cupa. A fost un meci intens, cu răsturnări de situaţie şi cu o tensiune dusă la extrem. A fost un derby de neuitat pentru ambele tabere. Toţi suporterii au trecut de la agonie la extaz şi invers. Acesta a fost un meci ȋn care s-a jucat fotbal şi de aceea cred cǎ derby-ul a redevenit derby, ȋn adevǎratul sens al cuvintelor.

2

Finala Cupei României se va juca pe data de 10 mai pe Naţional Arenă între Dinamo şi CFR Cluj.

Sursa foto: Sebastian Ujica Photography, fcdinamo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here