Campusul din Regie și pasarela Politehnica de peste Dâmbovița au fost reamenajate prin proiectul „Campus Creativ”

0
126

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană a început reamenajarea urbană a campusului Regie din proiectul Campus Creativ. Echipa de arhitecți împreună cu liceenii și studenții voluntari au început la sfârșitul weekend-ului trecut să schimbe felul în care arată spațiile de socializare din Regie și pasarela Politehnica de peste Dâmbovița. Intervențiile urbane cuprind reabilitarea și tehnologizarea a trei foișoare, recondiționarea terenurilor de sport, popularea spațiilor de socializare cu mobiler urban – peste 100 de bănci, mese și jardiniere, precum și amenajarea a două spații mixte (de picnic și gătit) în aer liber. Pasarela Dâmbovița a fost igienizată, vopsită și decorată cu jardiniere și flori. Valoarea totală a investițiilor privind reamenajarea urbană se ridică la aproximativ 9.000 euro.

“În urma cercetării privind nevoile de locuire şi de petrecere a timpului liber ale locuitorilor din zona Regie, precum și a unui concurs de idei ale tinerilor voluntari din cadrul proiectului, am reușit să construim o viziune comună asupra campusului. Împreună, am încercat să găsim acele spaţii de socializare care sunt funcționale şi să amplificăm efectul lor (foişoare, grătar, teren de sport), să folosim spaţiile care, astăzi nu au niciun rol practic şi nu fac parte din trasee (parcări, maidane) şi să creăm o poartă de acces pentru cămine (pasarela)”, declară Alecsandru Vasiliu, unul din arhitecții implicați în proiectul Campus Creativ.

Campus 8

Intervențiile urbane vor continua și în această săptămână, iar în weekendul 23-24 aprilie, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană împreună cu Centrul Cultural European Sector 6 București vor organiza în Parcul Campusului Politehnica un eveniment dedicat tuturor asociațiilor și oamenilor creativi care, prin proiectele lor fac Bucureștiul mai frumos în fiecare zi.  Evenimentul Campus Creativ București înseamnă două zile de workshop-uri creative, street art, urban music & jam-sessions, urban food, expoziții foto și filme despre București.  Mai multe informații despre programul Campus Creativ București pot fi găsite aici, intrarea este liberă.

“Proiectul Campus Creativ reprezintă pentru noi o dublă provocare: schimbarea perspectivei privind felul în care arată campusurile universitare din România și implicarea tinerilor în schimbarea comunității în care trăiesc. În aceste opt luni de proiect am aflat multe despre nevoile locuitorilor din zona Regie, fie că vorbim de studenți, liceeni sau rezidenți și am învățat cum putem implica comunitatea să participe la schimbarea pe care și-o dorește. Campus Creativ este un proiect pilot, însa rezultatele înregistrate până acum ne motivează să mergem mai departe și să continuăm să îmbunatățim treptat viața comunităților din București. Credem mult în puterea exemplului și nimic nu îți aduce o împlinire mai mare decât să schimbi lumea în bine”, declară Ion- Constantin Șolga, Președinte MAIE.

Campus 4

Valoarea totală a finanțării nerambursabile pentru implementarea proiectului „Campus creativ” din cadrul Programului Fondul ONG în România – Componenta Implicare, Subcomponenta Participarea la luarea deciziilor și implicare comunitară este de 35.000 euro.

Proiectul Campus Creativ este implementat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană în parteneriat cu Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare Universitatea Politehnică din București și Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.