Campusurile din România sunt lipsite de personalitate, fiind, deseori, concepute doar ca ”dormitor” pentru studenți. Cei care locuiesc în campusuri au nevoie nu doar de pub-uri, fast-food-uri, magazine și farmacii. Ei își doresc spații publice pentru socializare, cultură sau sport. Prin proiectul Campus Creativ Regie vrem să începem să schimbăm această realitate.

Implementat în zona Regie din Bucureşti, proiectul Campus Creativ propune studenților și liceenilor ce locuiesc și învață aici recrearea acestui spațiu printr-un concept de intervenție urbană originală realizată chiar de ei.

Înainte de a materializa intervenţiile urbane din Campus Creativ, echipa de sociologi a proiectului a coordonat o cercetare calitativă în rândul studenților din Regie. Cum își petrec studenții timpul liber în căminele și complexul din Regie? Cum văd aceștia zona și cum se raportează la ea? Care sunt nevoile lor de locuire și petrecere a timpului liber? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care am reușit sa aflăm o parte din răspunsurile de care aveam nevoie.

În perioada februarie-martie, arhitecții echipei Campus Creativ vor organiza patru ateliere de intervenții urbane dedicate studenților și liceenilor din Regie. La finalul atelierelor, vor fi organizate două concursuri pentru studenți și liceeni: o competiţie de idei pentru personalizarea spaţiului public din zona căminelor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare și un concurs pentru crearea unei aplicaţii pe bază de senzori care să anime podul de peste Dâmboviţa ce asigură legătura dintre campus şi Universitate. Cei care doresc să se înscrie la ateliere, o pot face până pe data de 25 februarie, iar mai multe detalii de inscriere pot gasi aici.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe blogul Campus Creativ, precum si pe pagina de facebook a proiectului, unde deja am inceput să construim.

Proiectul Campus Creativ este implementat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană în parteneriat cu Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare Universitatea Politehnică din București și Centrul Cultural European Sector 6.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și demarat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here