Fabrica de căţărat din incinta Clubului Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50) vă invită, sâmbătă, 25 februarie, la prima etapă a Campionatului național de bouldering pentru copii și juniori, începând cu ora 10.00 dimineața. Până la această oră s-au înscris 50 de copii. PENTRU ÎNSCRIERI, CĂȚĂRAȚI-VĂ AICI.

Pentru că știm că cei mici se cațără peste tot, Fabrica de Catarat a creat cursuri de bouldering pentru copii. Și pentru că sunt din ce în ce mai mulți și mai ambițiosi, au decis să organizeze anul acesta Campionatul National de Bouldering – Copii & Juniori – Etapa I. We are NOT just another brick in the wall.

Taxa de participare: 40 lei/participant

Important: în formularul de înscriere va fi completat numele și vârsta concurentului și selectată grupa în care concurează, nu numele sau vârsta părintelui/însoțitorului. 🙂

Categoria cea mai mica de vârstă va fi prima care intră în concurs.

PROGRAM / GRUPE / CATEGORII DE VÂRSTĂ:

De la ora 10.00: Copii cu vârsta cuprinsă între 7-9 ani (2010-2008) – C3
De la ora 11.45:Copii cu vârsta cuprinsă între 10-11 ani (2007-2006) – C2                         De la ora 13.30:Copii cu vârsta cuprinsă între 12-13 ani (2005-2004) – C1                           De la ora 15.15:Juniori cu vârsta cuprinsă între 14 – 19 ani (2003-1998) –J

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI:Vor fi 8 trasee pentru fiecare categorie de vârstă. Nu va fi organizată o finală, ci doar o superfinală, în caz de egalitate pentru locul I. Participantul va avea 5 încercări pentru fiecare traseu. Timpul de parcurgere a traseelor va fi de 1h:30min. Fiecare concurent va avea o fișă cu traseele din concurs, pe care o va prezenta arbitrului la intrarea pe traseu. Participantul nu are voie să primeasca indicații când se află pe un traseu, însă poate discuta cu antrenorul în pauza dintre trasee. Un traseu este considerat finalizat atunci când participantul ajunge la priza de top cu ambele mâini.

MARCAREA TRASEELOR: Anumite trasee sunt comune mai multor categorii de vârstă învecinate. Traseele vor avea marcată la bază categoria de vârsta căreia le sunt destinate. Este interzisă cățărarea pe trasee pentru observarea prizelor (inclusiv pe traseele altei categorii). Este interzisă folosirea prizelor din alt traseu. Este interzisă pipăirea prizelor.
Plecările în trasee sunt marcate cu benzi. Numai prizele marcate cu benzi pot fi folosite la plecare! Prizele intermediare sunt marcate, de asemenea, cu ajutorul unor benzi. Pentru a fi punctată, priza intermediară trebuie controlată. Dacă un cățărător depășește în cățărare priza intermediară, îndreptându-se, și reușind să țină priza de deasupra, atunci și priza intermediară se consideră a fi ținută.

TRASEE COMUNE: O parte din traseele de concurs sunt trasee comune, în sensul că ele pot fi escaladate și de cățărătorii altei categorii.

CRITERII DE DEPARTAJARE: În ordine: nr. de top-uri; nr. de încercări la top; nr. de intermediare; nr. de încercări la intermediare.

SECURITATEA PARTICIPANTILOR: Sportivii vor fi însoțiți de antrenor, instructor sau părinți, care vor avea principala responsabilitate asupra securității minorilor pe tot parcursul desfășurării concursului. Avizul parental va include și certificarea stării de sănătate și este obligatoriu pentru toți sportivii.

PUNCTAJ ȘI CLASAMENT: În urma desfășurării fiecărei etape se alcătuiește un clasament în baza căruia, corespunzător clasării, sportivii primesc un punctaj. Sistemul de punctaj este cel utilizat în competițiile internaționale din cadrul IFSC (locul 1 = 100p, locul 2 = 80p, locul 3 = 65p etc.)

Alcătuirea clasamentului final al Campionatului Național de Bouldering – Copii & Juniori – Etapa I se face prin însumarea celor mai bune 3 punctaje din cele patru etape ale Campionatului.

În caz de egalitate între doi concurenți, departajarea se face în baza punctajelor cumulate la întrecerile în care aceștia au concurat împreună.
Amenajatori: Florin Iordanescu și Gorduna Oana
PENTRU ÎNSCRIERI, CĂȚĂRAȚI-VĂ AICI.

01_foto Jeremy Papasso_Staff Photographer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here