Campania Ziua În care avem timp revine pe 1 decembrie 2019

Editura Gama își invită și în acest an cititorii să se alăture campaniei „Ziua în care avem timp”.Păstrând „regula” de la prima ediție, și în 2019, în prima săptămână din decembrie, pe 1 decembrie, Gama le propune adulților iubitori de cărți să-și ia răgazul de a petrece timpul împreună cu cei mici, departe de solitudinea ecranelor.

„Campania aceasta, lansată anul trecut, ne-a emoționat mai mult decât ne așteptam: pentru cititorii noștri, a fost ca o revelație. Copiii cu care ne-am întâlnit la evenimentul de promovare a campaniei au recunoscut, cu glasul tremurat, că părinții îineglijează de multe ori, prea ocupați să se uite la știri sau să-și verifice telefoanele mobile. Părinții au recunoscut că, deși le reproșau copiilor că stau prea mult pe tabletă, și-au dat seama că aceștia nu fac decât să le copieze gestul. Prin urmare, mesajul nostru simplu a atins multe inimi. Ne bucurăm, încă o dată, să le reamintim tuturor că prima duminică din decembrie rămâne «Ziua în care avem timp» să ne privim în ochi, să râdem, să citim și să povestim. Și ne-am dori ca, încet-încet, necesitatea acestei campanii să pălească, iar timpul petrecut în familie să fie întotdeauna unul al bucuriei și al împărtășirii”, a declarat Diana Mocanu, director general al Editurii Gama.

În contextul în care dispozitivele electronice invadează tot mai mult spațiul copilăriei, Editura Gama le propune anual cititorilor să reflecteze sincer, preț de o zi, la relația pe care o au copiii noștri cu multitudinea „ecranelor”, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață.

Toți cei care vor să împărtășească bucuria timpului petrecut împreună cu cei dragi pe 1 decembrie 2019 sunt invitați să posteze fotografii cu ei, însoțite de hashtag-ul #ZiuaInCareAvemTimp.

Faptul că poveștile și jocurile au puterea de a stimula creativitatea și inteligența copiilor noștrinu mai este demult un secret, trebuie doarsă ne amintim acest lucru, din când în când.

  • La fel ca și în 2018, serbăm această zi în prima duminică din ultima lună a anului: anul acesta, pe 1 decembrie
  • Campanie inițiată în 2018 de Editura Gama, lider pe piața de carte în rândul editurilor pentru copii cu profil educațional, cu o experiență de 25 de ani 
  • www.edituragama.ro