Hrană pentru viaţă – campania care îi ajută pe „cei mai defavorizaţi dintre defavorizaţi” pe timp de pandemie

0
184
Hrană pentru viaţă

Asociaţia Masa Săracilor fondată de către părintele clujean Daniel Someşeanu a dat start-ul unei noi campanii, Hrană pentru viaţă. Prin intermediul aceasteia, persoanele vârstnice, cele cu dizabilităţi sau defavorizate vor putea primi o masă caldă la domiciliu.

„În ultimele trei zile am făcut mari eforturi să adaptăm campania noastră la nevoile reale ale societăţii ţinând cont de ameninţarea sumbră a pandemiei cu COVID-19, dar şi a efectelor economice cauzate de pierderea locurilor de munca pentru 250.000 de angajaţi.” – scriu organizatorii pe pagina de facebook.

Astfel, asociaţia a lansat Campania Hrană pentru viaţă pentru a putea fi complet dedicată acestei perioade şi organizată specific. Campania va fi adaptată noilor nevoi ale societăţii şi se va desfăşura pe o perioadă de 3 până la 6 luni.

„Am decis să îi ajutăm pe cei mai defavorizaţi dintre defavorizaţi

Prin Campania Hrană pentru viaţă, Asociaţia Masa Săracilor a decis să îi ajute pe cei mai defavorizaţi dintre defavorizaţi, având ca grup ţintă vârstnicii de peste 65 de ani care nu au aparţinător în localitate. Aceştia vor fi centralizaţi pe o listă care pe urmă va fi comunicată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca. Pe o listă separată celei menţionate vor fi trecute şi alte persoane sau familii defavorizate care vor dispune de ajutor în urma campaniei.

Pentru început, obiectivul acesteia reprezintă acoperirea unui număr de 100 de persoane care să primească o masă caldă pe zi. În timp, se doreşte atingerea numărului de 1000 persoane pe zi. Cu toate acestea, campania porneşte de la 0 şi oferă gratuit hrană, în funcţie de resursele pe care le vor strânge prin donaţii.

Campania Hrană pentru viaţă face apel la oamenii dornici să ajute

Campania începe astăzi. Până în momentul de faţă, aceasta dispune de un număr de 25 de voluntari, dintre care 2 sunt bucătari, iar restul de 23 distribuitori pe teren, dar nu este suficient. Donaţiile au început să apară sub diferite forme. Ele sunt de tip sponsorizări pe cont de la persoane fizice, dar şi alimente.

Facem un apel către toţi oamenii cu suflet, nu doar din Cluj-Napoca, ci din toată Romania: susţineţi direct în această perioadă dificilă persoanele din jurul dumneavoastră. Peste 250.000 de oameni au rămas fără loc de muncă în câteva zile. Sunaţi-vă rudele şi prietenii, întrebaţi-i ce fac, cum se descurcă în această perioadă. Nu cred că veţi putea să vă bucuraţi de îndestularea şi liniştea căminului vostru ştiind că lângă dumneavoastră există persoane care suferă lipsuri materiale extreme. Nu aşteptaţi să intervină alţii. Mobilizaţi-vă şi ajutaţi pentru că va fi o perioadă extrem de grea pentru mulţi dintre noi. 
a declarat pentru IQool fondatorul Asociaţiei Masa Săracilor şi iniţiatorul campaniei, Daniel Someşeanu.

 

Campania Hrană pentru viaţă este în căutare de voluntari dispuşi să distribuie pachetele cu hrană persoanelor din Cluj care au nevoie de sprijin. Înainte de toate, aceştia vor participa la un training în urma căruia să se elimine riscul de contaminare atât a voluntarilor, cât şi a beneficiarilor. Totodată, asociaţia are nevoie şi de cât mai multe donaţii pentru a putea să îşi atingă scopul.

Depozitul nostru este complet gol în acest moment, cu excepţia unor legume congelate, deci avem nevoie de donaţiile dumneavoastră. Avem nevoie mare de ajutor atât pentru cumpărarea alimentelor, cât şi pe partea de livrari. – susţine organizatorul.

Pentru ridicarea donaţiilor materiale voluntarii se pot deplasa la domiciliul donatorilor. Condiţia este ca alimentele să fie ambalate pentru a reduce riscul de contaminare. În legătură cu donaţiile în bani, acestea se vor folosi pentru aprovizionarea alimente, produse pentru curăţenie şi anumitor produse pentru prevenirea infectării cu coronavirus a voluntarilor care distribuie alimentele, precum impermeabil cu glugă, încălţăminte adecvată, ochelari, mânuşi şi dezinfectanţi.

Detalii pentru donaţii:

Asociaţia Masa Saracilor

Cod Fiscal: 39145830

Banca: Transilvania Cluj-Napoca

Cont LEI: RO75 BTRL RONC RT04 3351 0901

Cont EURO: RO25 BTRL EURC RT04 3351 0901

Cont USD: RO29 BTRL USDC RT04 3351 0901

Reprezentând: “Hrana Pentru Viata”

Cont PayPal asociat adresei de e-mail: masasaracilor@gmail.com

Link: paypal.me/masasaracilorcluj

 

Şi dacă #stămacasă #RămânemAlături