Ca în fiecare an, Asociaţia Studenţilor Geografi ajută copiii aflaţi în centrele de plasament, oferindu-le cadouri şi jucarii, dar,  mai ales, îi face să uite pentru câteva ore că nu pot avea parte de un Crăciun alături de o familie iubitoare.

În acest an ne-am îndreptat atenţia către Casa de copii Domneşti, dar şi către David Cristian. David este un copil de numai 3 anişori, care în urma unei crize febrile foarte puternice a fost diagnisticat cu LIMFO-HISTIOCITIOZĂ HEMOFAGOCITARĂ, o boală rară a sângelui care se dezvoltă rapid. Deoarece aceasta a fost greu de depistat, David a fost transferat din spital în spital, unde, până la aflarea diagnosticului final, s-au presupus diferite tratamente care să-i amelioreze durerile din ce în ce mai puternice. Din păcate, acestea nu au avut niciun rezultat, ba chiar au mai adăugat încă un diagnostic: anemie.

Părinţii au respirat liniştiţi când febra a început să scadă, dar, din păcate, era o iluzie creată de dozele mari de medicamente. În scurt timp, temperatura a reînceput să crească, iar el să aibă dureri şi mai puternice. Acum, David este nevoit să înceapă un tratament cu citostatice, dar nu se ştie felul în care va reacţiona organismul său deja firav. Familia încearcă din răsputeri să-l ajute, însă costurile tratamentului sunt peste puterile lor. În acest scop, s-au deschis două conturi la care oricine poate contribui:

Cont în LEI deschis la CEC BANK pe numele Pertea Ion (tatăl): RO46CECEC001946297710911.

Cont în EURO deschis la RAIFFEISEN BANK pe numele Pertea Ion (tatăl): RO58RZBR0000060017261081 cod SWIFT: RZBRROBU

 De mai bine de 3 luni, spitalele au devenit casa unui copil care abia acum începe să-şi trăiască viaţa. Orice leu îi poate reda viaţa şi bucuria lui David!

Nu ezita să ajuţi! Dăruiește și tu un zâmbet!