duminică, iulie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruCampania „Artişti pentru artişti”, la Teatrul Nottara

Campania „Artişti pentru artişti”, la Teatrul Nottara

Uniunea Teatrală din România anunţă cea de-a XVI-a a campaniei „Artişti pentru artişti”, care are ca scop sprijinirea oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor. Teatrul Nottara se implică şi în acest an în campanie, donând încasările obţinute din vânzarea a 50 de bilete la reprezentaţia din 19 martie a spectacolului Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare (regia: Diana Lupescu) şi 50 de bilete la Fazanul de Georges Feydeau (regia: Alexandru Mâzgăreanu) din 25 martie.

Despre Mult zgomot pentru nimic, una dintre primele comedii ale lui Shakespeare, regizoarea Diana Lupescu spune: „În poveste, oamenii iubesc, urăsc fără motiv, trădează, urzesc intrigi, leagă prietenii, totul într-o notă tonică, plină de prospeţime şi de neprevăzut. Oricum, împletitura dramaturgică are un fir poliţist, un fir tragic, un fir comic-popular, un fir comic-romantic, dar şi un fir al limbajului inteligent şi strălucitor, cu noduri făcute din calambururi şi jocuri de cuvinte, apărând o lucrătură densă, de viaţă palpitantă. Chiar dacă, în Bucureşti, oferta de spectacole teatrale este foarte diversă, lumea e din ce în ce mai grăbită şi mai cinică. Aşa că e necesară o fugă într-o lume colorată, unde există binele şi răul, dar unde, evident, binele învinge. O lume cu oameni frumoşi, cu haine minunate, cu muzici melodioase, cu lumini strălucitoare e tentantă; să pleci de la teatru cu o scânteie de bucurie în suflet, să-ţi spui că, totuşi, viaţa e frumoasă şi că merită să lupţi pentru că izbânda depinde şi de tine. Cred că asta mi-aş dori să gândească publicul care va veni la spectacolul nostru.”

img-up-966x0-Gabriel_Raua_i_Sorina_tefanescu_in_Fazanul (1)

Încurcături de tot fel, replici alerte, personaje surprinzătoare, evenimente neaşteptate şi o viziune critică plină de haz a relaţiilor umane din toate timpurile sunt ingredientele spumoasei comedii Fazanul. Cuceritorul (fără portofoliu) Pontagnac încearcă să o farmece pe Lucienne, soţia celui mai bun prieten al său, Vatelin. Însă aparenţele îşi fac din nou jocul lor de oglinzi, iar capul de familie se dovedeşte a fi mult mai “rătăcitor” decât lăudărosul Pontagnac… O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere şi dezvăluie, într-un final, cine e Fazanul.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de bilete a Teatrului Nottara, din Bd. Magheru 20.

Mai multe informaţii despre campanie şi despre teatrele implicate sunt disponibile la adresa:

http://www.uniter.ro/start-campania-nationala-artistii-pentru-artisti-2/

RELATED ARTICLES

Most Popular