Camerata Regală celebrează 10 ani de existență printr-un concert extraordinar la Ateneul Român

0
35
Camerata Regală celebrează 10 ani de existență printr-un concert aniversar

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 19:00, publicul larg este așteptat la concertul aniversar  „Camerata Regală 10 ani” care va avea loc la Ateneul Român. Evenimentul se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

În cadrul evenimentului, prezentat de Marius Constantinscu, spectatorii se vor putea desfăta ascultând Simfonia numărul 9 în Re Minor, compusă de Ludwing van Beethowen, în minunată interpretare a instrumentiștilor Cameratei Regale, sub bagheta Maestrului Horia Andreescu. Soliștii Irina Iordăchescu, Aura Twarowska, Mihai Urzicana, Iustinian Zetea și Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu, în mod cert își vor aduce contribuția la crearea unei seri magice pentru toți cei prezenți.

Va fi o seară emoționantă pentru noi, cu siguranță, o emoție pe care ne dorim să o transmitem tuturor celor care vor fi prezenți la concert. Sigur că, acum 10 ani, când am anunțat audițiile pentru selecția instrumentiștilor care aveau să ni se alăture în proiect, ne-am dorit și am sperat să ajungem cât mai sus. Traseul pe care l-am parcurs însă până aici a fost unul la care nici nu am fi îndrăznit să visăm. Am cântat pe cele mai mari scene din țară și din Europa, alături de unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului. Am reprezentat România la diferite festivaluri internaționale de mare anvergură și am reușit de fiecare data să îi facem cinste țării noastre. Am fost invitați de mai multe ori să cântăm în Festivalul Internațional George Enescu și am lansat proiecte inedite, precum Mari Soliști, Mari Dirijori, Camerata Regală și Micii Muzicieni, Valori Culturale Românești, Stagiunea Regală de la Ateneul Român.

Însă toate aceste lucruri au fost posibile doar datorită celor care au crezut în noi și ne-au susținut de-a lungul timpului. Le mulțumim în primul rând spectatorilor care ne-au umplut sălile și ne-au arătat aprecierea lor. Mulțumim Casei Regale, pentru susținerea continuă de care au dat dovadă; Sponsorii care ne-au fost alături de-a lungul timpului, E.I.T. Group prin Forum Auto Importator Volvo România, Fundația Spandugino, Alpha Bank România, Mobexpert, Fundația Resonnance, au de asemenea toată recunoștința noastră. De asemenea, am vrea sa mulțumim și instituțiilor cu care am colaborat de-lungul timpului și care ne-a facilitat, susținut și finanțat proiectele: Filarmonica George Enescu, Institutul Cultural Român, Departamentul de Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, Administrația Fondului Cultural Național și Universității Naționale de Muzică București unde acum în urmă cu zece ani, Camerata Regală susținea Concertul Inaugural…a declarat Radu Chișu, Director General al Cameratei Regale.

Biletele la concertul aniversar pot fi cumpărate online pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Român.

Despre Camerata Regală

Camerata Regală” a luat naștere acum 10 ani, din entuziasmul pentru muzică a unui grup de instrumentiști de cel mai înalt nivel, care s-au reunit pentru a forma un ansamblu de excelență. Pasiunea fără limite a acestor tineri muzicieni, care și-au dorit să contribuie la dezvoltarea și promovarea muzicii culte din România, a făcut ca proiectul Camerata Regală să devină în scurt timp de la înființare un nume de referință în domeniu.

Numele „Camerata Regală” nu este întâmplător, orchestra dobândind în anul 2009 Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, acesta considerând că ,,Talentul şi pasiunea înfocată a membrilor Cameratei Regale pentru muzică, într-o Românie demnă, reprezintă o bună carte de vizită.”   Casa Regală și-a arătat susținerea și aprecierea pentru acest proiect și la împlinirea a 5 ani de existență ai Cameratei Regale, oferindu-i Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.

Camerata Regală este alături de Casa Regală a României la evenimente importante precum: Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, Investirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Ceremonia Decorației Regale „Nihil Sine Deo”, Aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta și cea mai mare onoare, concertul oferit cu ocazia Jubileului de 90 de ani ai Majestății Sale Regele Mihai al României.